Nem adott bizalmat a tőzsdének a Fed – a részvények meredeken csökkennek

-

Szerdán ülésezett a Federal Reserve Open Market Comitte-je (az MNB igazgatóságnak megfelelő), így minden figyelem rájuk szegeződött.
Főleg arra vártak, hogy a kamatlábak változatlanok maradnak, vagy csökkenés következik be negatív irányba.
Végül a legjobban várt dolog történt –  a kamatlábak még legalább az év folyamán stabilak maradnak. (0%-0,25%)

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Fed kilátása

A Fed kilátásai alapján a következő évre nézve a kamatlábaknak 1,6%-ra kellene nőniük, 2022-ben pedig 2% körül mozognia.
Ebből  azt a következtetést vonhatjuk le, hogy J.Powell és a többiek nem igazán optimisták az ország gazdasági fejlődését illetően.
Nagyon hosszú időn keresztül akarják a kamatlábakat a földbe gyökereztetni. A dollárnak ez gyengülést jelenthet a jövőre nézve.

S&P 500 helyzete

Tekintettel arra, hogy ez a hozzájárulás nem a technikai elemzésről szól, csak röviden szólunk róla. Az új információktól függően az árfolyam azonnali eséssel reagált, ennek eredményeként pedig áttörte a rövid távú trendvonalat.
Ez technológiai szempontból logikusan önmagából következő értékesítési hullámot váltott ki, ördögi kört okozva.
Az elég valószínű, hogy a befektetők és a spekulánsok nagy része számított Powell visszalépésére, és végül enyhén negatív kamatlábakat vezettek be.
Az elnök kiállt korábbi kijelentése mellett, és ez Donald Trump adminisztrációjában több embernek nem fog tetszeni.
De nem árt vigyázni, hisz a Demokrata párt tagjai a modern monetáris elméletre hivatkozva már elég hosszú ideje népszerűsítik a negatív kamatlábakat.

Az optmizmus eltűnőben

Amint megjelentek új adatok a munkanélküliség alakulásáról és azok az előrejelzésekkel ellentétben meglehetősen elég jók voltak, azt több befektető vásárlási jelként fogta fel. Egyre növekedett az optimizmus, ami a Fednek köszönhetően most határozottan eltűnőben van.
A teljes fiskális év során a GDP várhatóan 6,5%-kal csökken majd, de a jövőben akár rosszabb gazdasági eseményekre is számíthatunk.
A másik oldalon viszont a Fed is optimista a 2021-es és a 2022-es évet illetően. Az említett első évben az Egyesült Államok gazdaságának akár 5%-kal a rá következendő évben pedig 3,5%-kal kellene növekednie az előrejelzések szerint.
Az igazat megvallva, ez egy rendkívül pozitív jelzés, amiről nem hiszem hogy valósággá válhat.
A munkanélküliséget az idei évben 9,3%-ra jósolták, a 2022-es évben azonban már 5,5%-os csökkenésre számítanak. Ismét meglehetősen optimisták, de talán egyszerűen tudják, hogy a mennyiségi lazítás révén még jobban a szőnyeg alá söpörhetik a problémákat.
Természetesen az inflációról is beszéltek, de ennek valószínűleg normában kellene lennie – amit nem értek, figyelembe véve a gazdaság monetáris bázisának növekedését.

Összegzés

Meg kell jegyeznem, hogy a korrekcióval a tőzsdepiacokon egyszerűen számoltak technológiai szempontból is, és ez csak egy kiváltó tényező volt.
Valójában ez nem jelenti azt, hogy automatikusan minden megint szétesne úgy mint februárban. Most jött egy csökkenés, amely bejelentett volt, tehát én ebből egyelőre nem csinálnék drámát.

Olvastad már? Éves csúcson a Cardano iránti érdeklődés

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!