Zsarolás állhat az 5 millió dolláros Ethereum-tranzakciós díj mögött

-

Nagyon meglepte a kriptoközösséget az a két utalás, amelyre a hét elején került sor. Mindkét tranzakció kis összegű volt, de a tranzakciós költségek több mint 5 millió dollár tettek ki.
Több Twitter-felhasználó is elmondta azzal kapcsolatos véleményét, vajon mi állhat emögött, egyesek szerint valami szofverhiba állhat a dolog mögött, vagy esetleg pénzmosás.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója is megemlítette a tranzakciókat – szerinte zsarolás állhat a háttérben.
Két bizarr tranzakció is történt a hálózaton. Az egyik során 5 milllió dollárba került 83.000 dollárnyi ether utalás.
A héten egy utalás 10.668 ethereum tranzakciós díjat fizetett 0,55 ethereum elutalásért, melynek értéke nagyjából 130 dollár a jelenlegi árfolyam alapján.
A hatalmas, 2,5 millió dolláros költség spekulációt indított be a közösségi médián arról, hogy mi válthatta ki.
Egyetlen dolog amiben egyetértenek az emberek, hogy a tárca, amely az utalást indította egy tőzsdéhez tartozik és a tranzakciók száma alapján ez megerősíthető.
Nem sokkal ezután újabb hasonló incidens történt, a tárca ismét egy kisebb összegnyi ethereumot utalt több millió dolláros költségekkel.
A Glassnode kutatócég is beszélt erről egy bejegyzésben, elmondták, hogy a nagyjából 2,5 millió dollár tranzakciós költségű utalás szinte megegyezik a korábbival.

 „Egy második Ethereum utalási incidens is történt a mai nap folyamán. Mindkét tranzakciót ugyanaz a cím indította és a költségek is megegyeztek, mindkét esetben 10.668,73185 ETH volt. Az első tranzakciót a SparkPool, a másodikat az Ethermine bányászta ki.”

A tranzakciók költségei jól látszanak az alábbi grafikonon:

Buterin: zsarolás állhat a tranzakciós díjak mögött

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója is beszállt a vitába.
Nemrég egy Twitter-üzenetben elmondta, hogy csalók hozzáférhettek egy tőzsde tárcakulcsának egy részletéhez, és azzal fenyegethettek, hogy hatalmas mennyiségű kriptopénzt égetnek el tranzakciós költségeken keresztül, hacsak nem fizetnek nekik.

 „Lehet, hogy zsarolás áll a tranzakciók mögött. Az elmélet: támadók részlegesen hozzáfértek egy tőzsde tárcakulcsához: nem tudnak utalást indítani, de bármilyen tranzakciós költséget kiszabhattak egy hatás nélküli tranzakcióra. Tehát azzal fenyegetőztek, hogy „elégetik” a tőzsde vagyonát, hacsak nem fizetnek nekik.”

A két tranzakció az alábbi linkeken is megtekinthető

Olvastad már? Nem, a befektetők nem hagyják el tömegesen a Coinbaset

Forrás: Cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!