A JPMorgan rugalmasabbnak találta a bitcoin piaci struktúráját, mint korábban

-

A JPMorgan stratégái állítólag jóval rugalmasabbnak találták a bitcoin piaci struktúráját, mint a valuták, értékpapírok, kincstári kötvények és arany esetében.

Egy legújabb jelentésükben a JPMorgan kijelentette, miszerint a a kriptovaluták „hosszú kort” élhetnek meg eszközoszályként.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A „Cryptocurrency takes its first stress test: Digital gold, pyrite, or something between?” c. jelentésükben a JPMorgan stratégái elárulták, miszerint a bitcoin „főleg pozitívan” néz ki – számolt be róla a Bloomberg.

A jelentés, amelyet Joshua Younger és az Nikolaos Panigirtzoglou elemző vezetett, megmutatta, hogy a kriptovaluták hosszú kort érhetnek meg, mint eszközosztály.

A jelentés a bitcoint, a kriptovalutákat és más pénzügyi eszközöket vizsgál. Ezek ugyebár márciusban a koronavírus-járvány következtében nagy esést könyvelhettek el.

Miután a bitcoin benézett 4000 dollár alá, jóval gyorsabban épült fel, mint a többi eszközosztály, április végére pedig már értékének nagy részét vissza is szerezte.

A stratégák szerint:

A bitcoint ritkán kereskedik előállítási költsége alatt, ez alól pedig a márciusban tapasztalt nagyon szokatlan körülmények időszaka sem volt kivétel.

A JPMorgan stratégái azt is kiderítették, hogy a kriptopénz „árműveletei arra utalnak, hogy sokkal inkább spekulációs eszközként használják, mintsem csereeszközként vagy értéktárolóként” – megjegyezve, hogy a bitcoin inkább a kockázatosabb eszközökkel korrelál, mintsem a részvényekkel.

A jelentés ezen felül leírja, hogy kevés jel volt a likviditásra az eszközosztályon belül, mivel a kriptopénzek együttesen estek márciusban. Mintegy összegzésként kijelentették, hogy a bitcoin megtapasztalhatta első „stressz teszt”-jét.

Szintén kitértek arra, hogy „a likviditás vagy a bid-offerek terjedelme az order bookban az, amely közvetlenül kapcsolatban áll a volatilitással. Amikor az order book vékonyodik, egy adott tranzakció nagyobb árváltozásokat eredményezhet és fordítva”.

„Bár a bitcoin az egyik legdurvább visszaesést tapasztalhatta a válság során, ez a zavar sokkal gyorsabban hárult el, mint más eszközök esetében.”

A publikáció szerint:

„A coin piaci struktúrája jóval rugalmasabbnak bizonyult, mint a valuták, a részvények, a kincstári értékpapírok és az arany esetében.”

A JPMorgan már hosszú ideje tisztában van a bitcoin létezésével. Jamie Dimon vezérigazgató még 2017 szeptemberében „csalás”-nak nevezte a bitcoint.

A JPMorgan Chase ma már bitcointőzsdéknek is kínál szolgáltatásokat: a Coinbase és a Gemini is náluk bankol.

Múlt hónapban a Kriptoworld is beszámolt arról, miszerint 2,5 millió dollárt fizettek ki, amiért több díjat számláztak fel azon ügyfeleinek, akik kriptopénzeket vásároltak.

Olvastad már? Újabb Bitcoin-alap jelenhet meg a Grayscale Bitcoint Trust mellett

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: ibusiness lines
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!