Egy lépéssel megint közelebb a digitális dollárhoz

-

2020. június 11-én az Egyesült Államok Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának ülésén részt vett néhány ismert hivatalnok és képviselő.

A megbeszélésen szó volt a digitális dollár létrehozásáról. Az új projektbe később magánvállalatok is bekapcsolódnának, akik például a védelmet és a digitalizációt biztosítanák.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Rendszerbeli változások és online fizetés

A COVID-19 szinte az egész világon nagy pánikot keltett. Néhány bank végül a nyereségek megtartása ellenére is nagy problémákba keveredett. Éppen ez a nehéz helyzet kényszerítette rá a nagy vállalatokat és cégeket, hogy változtatásokat foganatosítsanak.

Április óta gyakran esik szó egy valószínűleg új valutarendszer létrehozásáról, amely csak tisztán digitális formában létezne. A vázlattal először a kisebb cégek álltak elő, akik a válság idején különféle okokból örülnének a digitális dollár létrejöttének.

Olyan forradalmi fizetési rendszerről lenne szó, amely teljesen felváltaná a bankjegyeket.

Az embereknek így egy esetleges vírusos pandémia során nem feltétlenül kellene megérinteniük a fertőzés egyik lehetséges terjesztőjét, vagyis magát a készpénzt.

Természetesen egy digitális dollárra épülő új pénzügyi rendszer sokkal több mindenre adhatna választ.

Elsősorban jelentősen megkönnyítené a boltokban való fizetést, végül pedig szépen felgyorsítaná a nemzetközi tranzakciókat.

A digitális dollár így gyorsabb és olcsóbb pénzutalási mód lesz, mint maga a BTC. Amennyiben egy ilyet elindítanának, az közvetlenül is konkurenciája lehetne a bitcoinnak.

Mit hoz még a digitális dollár?

A digitális dollár kétségtelenül számos előnnyel jár, azonban hátrányairól sem szabad megfeledkeznünk. Ha minden digitális formában zajlana, a bankok teljes hatalmat kapnának minden pénz felett.

A múltból ismerünk néhány olyan esetet, amelyben a bank egyszerűen lefagyasztott ügyfelei számláját, akinek így minden megtakarítása semmivé vált.

Amennyiben az ilyen esetek gyakrabban előfordulnak majd, úgy a bankok egyre inkább elveszíthetik ügyfeleik bizalmát.

A bitcoin és a többi kriptopénz azonban továbbra is gyakorlatilag teljes decentralizáltságot kínálnak, a nagy intézmények felügyelete nélkül.

Kriptovaluta birtoklása esetén nincs szükség bankszámlát nyitni. Elég mindössze egy számítógép és valamilyen platform, ahol bitcoint vásárolhatunk.

Mikor lesz elérhető?

A digitális dollár teljes verziója a 2021-es év során válhat elérhetővé. A tervek szerint szintén ebben az időszakban indítanák el az első tesztváltozatot, később pedig a bankjegyektől teljesen eltávolodva a digitális forma felé tolódnának.

A végső cél a fizikai készpénz teljes felszámolása lehet. A dollár egykor talán csak tisztán digitális formában fog létezni.

Olvastad már? Zsarolás állhat az 5 millió dolláros Ethereum-tranzakciós díj mögött

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: Images Money
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!