Mit árul el a Bitcoin éles korrekciója a 69.000 dollárról

-

Drámai fordulatot vett az elmúlt 24 órában a Bitcoin (BTC) történelmi magasságba emelkedett, új történelmi csúcsára (ATH), mielőtt egy éles korrekció rövidre zárta a bulit.

Azt követően, hogy március 5-én az amerikai reggeli órákban a 69.300 dollárig emelkedett, a bitcoin visszatért, és délutánra 61.000 dollárig esett vissza a CoinMarketCap szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kripto némileg megerősödött, és a cikkírás idejére 66.000 dollárra emelkedett, ezzel 1,19%-ra csökkentve a 24 órás esést.

A derivatívák piaca megingott

A hullámvasút pályája 310 millió dollárnyi Bitcoin határidős pozíció likvidálását váltotta ki az elmúlt 24 órában a Coinglass adatainak vizsgálata szerint.

A likvidált pozíciók mintegy 70%-a longokhoz tartozott.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Az ATH emelkedése ráadásul a Bitcoin Open Interest (OI) jelentős csökkenését okozta.

A Santiment szerint a csúcsot követő órákban mintegy 1,46 milliárd dollárnyi OI-t töröltek el, ami 12%-os csökkenést jelent.

Az OI csökkenése a 70 ezer dollárt megcélzó longok likvidálásának, az ATH-t előrevetítő longok szándékos lezárásának és az ATH ellen fogadó shortok likvidálásának tulajdonítható.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Pozitív jelek?

A Santiment optimizmussal tekintett erre a fejleményre, remélve, hogy a derivatív piac befolyása a Bitcoin árfolyamára csökken, ami a jövőben nagyobb szerves növekedést tesz lehetővé.

Ettől függetlenül a Binance-on a cikkírás időpontban még mindig a longok domináltak a tőzsde finanszírozási rátája szerint.

A limitmegbízások nagy része még mindig 70 ezer dollárnál volt elhelyezve. Ennélfogva érdemes lenne figyelni a következő ugrást e szint felé.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


További károkat okozhat

A visszalépés 97%-ra csökkentette a hálózat nyereségességét, miután egy nappal korábban 100%-ra ugrott.

A 30 napos MVRV-arány, vagyis az átlagos nem realizált nyereség a cikkírás idején 15,13%-ra esett vissza.

bitcoin
Forrás: Santiment

Érdekesség, hogy Ali Martinez, ismert technikai elemző nem sokkal a keddi drámai mozgások előtt figyelmeztetett arra, hogy az MVRV 18%-os szint átlépésének medvés következményei lehetnek.

Martinez ezt jósolta,

„2021 februárja óta minden alkalommal, amikor átlépte a 18%-os küszöböt, a BTC ára 24% és 55% között zuhant”.

Habár a jóslat valóra vált, a Bitcoin-bikák remélik, hogy a kár nem lesz olyan jelentős, mint a korábbi esetekben.

Olvastad már? A befektetők a BTC korrekciója ellenére is bikásak?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!