A befektetők a BTC korrekciója ellenére is bikásak?

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama március 6-án történelmi csúcsot ért el, mivel értéke meghaladta a 69 ezer dolláros szintet.

A trend azonban hamarosan megváltozott, mivel a Bitcoin ára jelentősen csökkent.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közben a piac másképp viselkedett, mivel a bálnák továbbra is halmoztak, miközben a dollármilliókat érő BTC-ket likvidálták.

Mi a helyzet a Bitcoinnal?

Az új ATH elérését követően a Bitcoin árfolyama korrekciót tapasztalt, mivel az elmúlt 24 órában több mint 6%-ot esett.

A CoinGecko szerint a cikk írásakor a BTC 64.488 dolláron kereskedett, több mint 1,27 billió dolláros piaci kapitalizációval.

Míg a coin árfolyama esett, a nagy tulajdonosok folytatták a felhalmozást.

Az IntoTheBlock egy friss tweetje szerint a nagy Bitcoin-tulajdonosok az elmúlt hét napban 4177 BTC-vel növelték állományukat, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 279 millió BTC-t ér.

Ali, egy népszerű kriptoelemző meglepetésre elárulta, hogy jelentős mennyiségű BTC-t likvidáltak, miközben a bálnák továbbra is felhalmoztak.

A tweetben megemlítette, hogy az elmúlt 24 órában közel 164 millió dollárnyi Bitcoin long és short pozíciót likvidáltak az egész világon.

Hogy lássuk, mi is történik valójában a BTC körül, vetettünk egy pillantást a coin on-chain mérőszámaira.

A CryptoQuant adatainak elemzése szerint a BTC tőzsdei tartaléka növekedett.

Ezenkívül a BTC nettó befizetése a tőzsdéken is magas volt az elmúlt hét nap átlagához képest. E két metrika arra utalt, hogy a coinra nagy volt az eladási nyomás.

btc
Forrás: CryptoQuant

Azonban amikor megnéztük a Satiment adatait, más történet tárult elénk. Azt találtuk, hogy a BTC kínálata a tőzsdéken csökkent.

Mindeközben a coin tőzsdéken kívüli kínálata enyhén emelkedett, ami azt jelenti, hogy a befektetők még akkor is vásároltak BTC-t, amikor az ára 64 ezer dollár alá esett.

Forrás: Santiment

A BTC körüli befektetői hangulat

Bár a coin árfolyama csökkent, a derivatív befektetők megtalálták a megfelelő alkalmat arra, hogy több BTC-t vásároljanak. Erre azért volt szükség, mert a finanszírozási aránya magas volt.

Emellett a takeer-buy-sell aránya zöld maradt, ami azt jelenti, hogy a vételi hangulat dominált a határidős piacon.

btc
Forrás: CryptoQuant

A piaci hangulatot említve, a BTC társadalmi volumene magas maradt, ami a közelmúltbeli áringadozásnak tulajdonítható.

Mivel a coin árfolyama csökkent, a token körüli medvés hangulat felerősödött, ami a súlyozott hangulat csökkenéséből is látszik.

btc
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Dogwifhat (WIF) minden idők legmagasabb árfolyamát éri el

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!