Minden, amit tudni kell a Ripple (XRP) jelenlegi emelkedéséről

-

A Ripple (XRP) iránti meggyőződésben a befektetők körében változás állhat be, mivel a Santiment adatai szerint az év eleje óta jelentősen megnőtt a pozitív hangulat az altcoinban.

Ez azt követően következett be, hogy az FTX váratlan kiesése után a befektetők bizalma hosszabb ideig alacsony volt a piacon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cikk írása idején az XRP súlyozott hangulata 2,22 volt az on-chain adatszolgáltató adatai szerint.

Forrás: santiment.net

A Ripple (XRP) körüli pozitív hangulat növekedése ellenére az árfolyama nem mutatott jelentős növekedést, hanem egy szűk sávban maradt.

A CoinMarketCap szerint az XRP árfolyama az év eleje óta 0,34 és 0,35 dollár között ingadozott.

A napi grafikonon, míg a mozgóátlag konvergencia/divergencia (MACD) azt sugallta, hogy egy bikaciklus van folyamatban, a MACD-t alkotó hisztogram sávok tartós rövidsége megerősítette, hogy a piac tartományhoz kötött.

Ha egy eszköz ára range-bound, az azt jelenti, hogy egy bizonyos ársávon belül ingadozik, és nem végez egyértelmű irányú mozgásokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez akkor fordulhat elő, ha nincsenek egyértelmű katalizátorok vagy bizonytalanság a piacon, és a kereskedők nem hajlandóak nagy téteket tenni egyik irányba sem.

Az XRP relatív erősségindexének (RSI) és a pénzáramlási indexének (MFI) helyzete a piacot az év eleje óta átható bizonytalansági állapotot támasztotta alá.

A kulcsfontosságú mutatók december 29. óta stagnálnak, amikor a súlyozott hangulat pozitívra fordult.

Forrás: ambcrypto.com

Ha egy eszköz RSI-je lapos, az annak a jele lehet, hogy az árfolyama nem tapasztal jelentős erősséget vagy gyengeséget, ehelyett konszolidálódik.

Hasonlóképpen, ha az MFI lapos, az annak a jele lehet, hogy az eszköz vételi és eladási nyomása kiegyensúlyozott, és nincs egyértelmű tendencia a volumenben.

Annak ellenére azonban, hogy az XRP Chaikin Money Flow (CMF) szűk sávban kereskedik, az elmúlt héten emelkedő tendenciát mutatott.

Az emelkedő CMF jellemzően azt jelzi, hogy a vételi tranzakciók száma nagyobb, mint az eladási tranzakcióké, ami gyakran vezet felfelé irányuló ármozgáshoz.

Ezért amikor egy eszköz árfolyama egy szűk sávban tartózkodik, miközben a CMF emelkedik, az arra utalhat, hogy vételi nyomás van kialakulóban, ami kitöréshez vezethet.


Olvastad már? Megszakítja a kapcsolatot a kriptoszponzorával a Ferrari

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kiemelt kép: Ivan Radic


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!