Mark Cuban szerint kriptoimplóziót okozhat a wash trading

-

Mark Cuban, a Shark Tank sztárja és a Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosa arra figyelmeztetett, hogy a következő kriptoimplózió a központi tőzsdéken történő „mosott kereskedések felfedezéséből és megszüntetéséből” eredhet.

A milliárdos megjegyzései az FTX kriptotőzsde összeomlását követték, amely több milliárd dollárnyi ügyfélpénzt tett tönkre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mark Cuban a következő kriptopiaci összeomlásról

A Shark Tank sztárja és a Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosa, Mark Cuban a pénteken megjelent The Streettel osztotta meg gondolatait a következő kriptoimplózóról.

A milliárdos így nyilatkozott:

„A következő lehetséges befelé robbanás szerintem a központi tőzsdék mosott kereskedéseinek felfedezése és megszüntetése lesz.”

„Állítólag több tízmillió dollárnyi kereskedés és likviditás van olyan tokeneknél feltüntetve, amelyeknek nagyon kevés a kihasználtsága” – hangsúlyozta Cuban. „Nem értem, hogyan lehetnek ennyire likvidek.”

A Shark Tank sztárja azonban elismerte: „Nem tudok semmilyen konkrétummal szolgálni a feltételezésem alátámasztására”.

A wash trading már régóta aggodalomra ad okot a kriptopénztőzsdékkel kapcsolatban, amelyek megpróbálják felfújni a kereskedési volumenüket.

A wash trading az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által tiltott manipulatív gyakorlatok közé tartozik, és a szabályozók világszerte egyre keményebben lépnek fel a kriptovalutákat érintő „mosókereskedés” ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kim Grauer, a Chainalysis nevű blokkláncelemző cég kutatási igazgatója tavaly szeptemberben azt mondta, hogy a kriptotérben a wash trading jelenleg „egy jogi szürke terület, amiről mindannyian próbáljuk kitalálni, hogyan kellene ezt szabályozni, és mi illegális”.

A kriptoipar továbbra is szenved a novemberben csődöt jelentett FTX kriptotőzsde összeomlásának utóhatásaitól.

Az FTX korábbi vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet (SBF) többrendbeli csalással vádolták meg. Ő azonban ártatlannak vallotta magát ezekben a vádakban.

Cuban novemberben azt mondta, hogy Bankman-Fried helyében ő „attól tartana, hogy hosszú időre börtönbe kerül”.

Hangsúlyozta:

„Ez biztosan rosszul hangzik”. A Dallas Mavericks milliárdos tulajdonosa korábban kifejtette, hogy a kriptotérben a közelmúltban bekövetkezett robbanások, beleértve az FTX összeomlását is, inkább „banki robbanások” voltak, mint „kriptorobbanások”.

A Shark Tank sztárja úgy véli, hogy a bitcoin jó befektetés, az aranybefektetőket ellenben „ostobáknak” nevezte.

Azt is elárulta, hogy azért fektet a kriptóba, mert arra számít, hogy az okosszerződéseknek „jelentős hatása lesz az értékes alkalmazások létrehozásában”.


Olvastad már? Elbocsátások jönnek a SuperRare csapatánál

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!