Elbocsátások jönnek a SuperRare csapatánál

-

John Crain, a SuperRare NFT piactér vezetője bejelentette, hogy az alkalmazottak számát 30%-kal csökkentik, hasonlóan az olyan cégekhez, mint például a Huobi vagy a Genesis.

A közel egyharmados leépítés Crain úgy indokolta, hogy az előző bikapiac során túlságosan gyorsan akartak növekedni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ügyvezető a hétvégén, a Twitteren hozta nyilvánosságra a döntését.

„Van néhány új hírem. A startupok egyensúlyozni kényszerülnek a gyors növekedés, és a szűkösen rendelkezésre álló erőforrások között. A bikapiac során mi is együtt növekedtük a piaccal. Az elmúlt hónapok során viszont világossá vált, hogy az ilyen agresszív növekedés fenntarthatatlan. Túl nagyra növeltük a csapatot, és ez az én hibám volt.”

Crain nem részletezte, hogy az elbocsátott dolgozók milyen juttatásokban részesülnek, de azt kiemelte, hogy a lehetőségeikhez mérten a cég megpróbál megtenni mindent, hogy megkönnyítse az újbóli elhelyezkedést, az új lehetőségek feltárását.

A SuperRare az egyik legnagyobb NFT piactér, viszont jelentősen kisebb kereskedési volument tapasztal, mint a konkurens OpenSea, vagy a Magic Eden.

A DappRadar statisztikái alapján a SuperRare 663 ezer dolláros forgalmat bonyolított az elmúlt 30 napban.

Ehhez viszonyítva a Magic Eden platformján 80,1 milliós volumen mérhető, míg az OpenSea esetén ez a mutató a 307 millió dolláron áll.

A különbség főleg abból adódik, hogy a SuperRare főleg a művészeti közösségekre, és az egyedi műalkotásokra fókuszál, és nem teszi lehetővé a számítógép által generált, akár sok tízezer darabos avatár-kollekciók létrehozását, amelyek a legnépszerűbbek közé tartoznak mind az OpenSea, mind a Magic Eden esetén.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Crain elmondta, hogy dacára a lassabb növekedésnek, amely a medvepiacot jellemzi, a SuperRare csapata továbbra is elkötelezett az eredeti célkitűzéseik felé. Nagyobb megjelenést, több lehetőséget kívánnak nyújtani a digitális művészetek számára.

„Ellenszélben kell haladnunk, ez igaz. De még mindig hihetetlen lehetőségek állnak előttünk, hogy valami teljesen újat hozzunk létre. Ez a digitális művészet globális reneszánsza lehet, átláthatóan, igazságosan, és a világon bárki számára elérhetően.”

A SuperRare elbocsátásai nem példa nélküliek. A kriptoiparban több cég is hasonlóra kényszerült, közülük több az elmúlt hónapban jelentette ezt be.

A héten a Genesis, egy kriptós hitelezési platform 30%-os, míg az ismert tőzsde, a Huobi 20%-os leépítésről számolt be.

Az USA-ban működő Silvergate bank pedig 40%-kal csökkentette az alkalmazotti létszámát, mivel a kezelt tőkéje 8,1 milliárd dollárral csökkent az FTX novemberi összeomlását követő bankpánik miatt.


Olvastad már? Avalanche (AVAX) NFT szektora szárnyal

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: NFTi cally

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!