Nem lesz egyszerű 18 ezer fölé kapaszkodni a BTC árfolyamának

-

A BTC határidős kötéseit elemezve kiderül, hogy a kereskedők többségében még mindig egyenlő esélyekkel várják az áremelkedést és az esést is.

Sokan lettek optimistábbak most, hogy az ár rövid ideig fölébe tudott kerekedni a 17400-as szintnek, mivel utoljára majdnem egy hónapja tudott ennyire megerősödni az árfolyam.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

December 13-án két hetes oldalazás után egy 6,5%-os ralinak örülhettek a spekulánsok, és a mostani árfolyammozgások alapján sokan ismét úgy véli, tesztelhetővé válik a 18250 dolláros ellenállás.

btc
Forrás: TradingView

A hét elején az SP500 index is emelkedésnek indult, de az irány egyelőre nem tiszta.

A gazdasági adatok gyengének tekinthetők, a Fedtől a kamatemelés lassítását várják, de a január 12-i inflációs jelentés is bekavarhat még az összképbe.

Az USA esetén a szolgáltató-szektor 30 hónapnyi folyamatos emelkedés után megtorpanást tapasztalt, és a PMI index 49,6%-ra esett.

A szakértői nézetek alapján az 50-esnél kisebb érték lassuló gazdaságot jelez előre.

A héten esedékes inflációs jelentést így értelemszerűen aggódva várják a piaci szereplők, hiszen ez befolyásolhatja azt is, hogy a Fed további kamatemelést végezhet-e.

Ha az infláció kisebb lesz, mint amit várnak, az tovább javíthatja a gazdaság teljesítményét.

Az elhúzódó medvepiac viszont még továbbra is benne van a pakliban, és számos befektetési alap, köztük kriptopénzes termékeket kínálók is, már korábban is elbocsátásokról számolt be.

Az elemzők szerint a BTC határidős kötéseit elemezve képet kaphatunk a kriptobefektetők aktuális hangulatáról.

Márpedig ez a hangulat a jelek szerint egyre optimistább.

A lakossági befektetők általában nem számítanak a negyedéves határidős kötések célközönségének, mivel az árak itt nagyban eltérhetnek a spot piacitól.

A profi kereskedők viszont kifejezetten ezeket a konstrukciókat részesítik előnyben.

A prémiumnak egy egészséges piac esetén 4-8% között érdemes lennie, a költségek és a kockázatok miatt.

Forrás: Laevitas.ch

Ha ennél kisebb, azt medvés jelként értelmezik, hiszen arra világít rá, hogy a befektetők pesszimisták.

December végén ez az érték mínusz 3%-on állt, de azóta plusz 1%-ra nőtt. Ez még mindig medvés érték, de maga a növekedés ténye is figyelemre méltó.

A 17000 dolláros régióban viszont egyelőre szerény mennyiségű long pozíciót találunk.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ebből egyelőre nehéz következtetéseket levonni, és az összkép megismerésében segít, ha az opciós piacot is szemügyre vesszük.

Az opciós kötések által sugallt kép is bizonytalan, a kereskedők a jelek szerint nagyjából ugyanakkor esélyt látnak az emelkedésre és az esésre is.

A medvepiacok esetén a befektetők számára nagyobb a valószínűsége az esésnek, így az arra számító pozíciók drágábbak, kisebb nyereséget lehet elérni.

btc
Forrás: Laevitas.ch

Ugyanígy a bikapiacoknál, mikor a többség az emelkedésre szavaz, a pesszimista, esést váró opciókat olcsóbban lehet megvenni, hiszen kisebb az esély a nyerésre.


Olvastad már? Minden, amit tudni kell a Ripple (XRP) jelenlegi emelkedéséről

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!