Miért zuhant a Bitcoin árfolyama?

-

Az elmúlt napokban a kriptopiac hirtelen lejtmenetnek volt szemtanúja, aminek következtében a top coinok, mint a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) árfolyama zuhanni kezdett.

A hatás nem csak a piacvezetőkre korlátozódott, hanem az alacsonyabb piaci tőkeértékű altcoinok is megérezték a feszültséget.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért zuhant a Bitcoin árfolyama?

Az elmúlt hetekben a BTC kényelmesen a 30.000 dolláros határ alatt maradt.

A befektetőket azonban augusztus 17-én sokkolta, amikor a király érme jelentős esésnek volt tanúja, ami 26.000 dollár alá nyomta az árfolyamát.

A CoinMarketCap szerint a BTC több mint 11%-ot esett az elmúlt hét napban.

A cikkírás idején 25 897.22 dolláron kereskedtek vele, több mint 503 milliárd dolláros piaci kapitalizációval. Emellett a kereskedési volumene is több mint 38%-kal süllyedt az elmúlt 24 órában.

Bár több tényező is szerepet játszhatott abban, hogy az egész piac vörösbe borult, a Lookonchain rámutatott arra, hogy mi lehetett a leghatásosabb kiváltó ok.

Nem meglepő módon Elon Musk volt az, aki ezt az eseményt beindította.

Musk űrhajóépítő cége, a SpaceX 373 millió dollár értékben adott el bitcoint.

(Szerkesztői vélemény: Ezt a hírt hivatalosan senki nem erősítette meg!)

A SpaceX részéről ez a dömping félelmet kelthetett a befektetőkben, ami áreséshez vezetett.

Az árcsökkenés nagyobb hatással volt a BTC on-chain mérőszámaira.

A Glassnode friss elemzése kimutatta, hogy a BTC-kínálat százalékos aránya a profitban éppen 71%-ról 61%-ra esett vissza. Ez tükrözi a „top-heavy” piacot, amely egyre inkább árérzékennyé vált.

Ráadásul a Bitcoin veszteségben lévő UTXO-k száma épp most érte el az egyhavi csúcsot, 41.944.655,958 darabot.

Nem csak ez, de a coin körüli bálna-aktivitás is csökkent, mivel a bálnák száma most érte el az 1 hónapos mélypontot, 1.599-et.

A Bitcoin a fellendülés jeleit mutatja

A piaci csökkenés azonban megállt, köszönhetően az Értékpapír- és Tőzsdebizottságnak (SEC).

Ez azután történt, hogy a szabályozó testület nyilvánosságra hozta az Ethereum határidős ETF-ek jóváhagyására vonatkozó terveit.

A Bloomberg augusztus 17-i jelentése szerint a SEC nem valószínű, hogy blokkolni fogja a terméket, amelyre számos cégtől érkezett kérelem.

Azóta a BTC on-chain mérőszámai a fellendülés jeleit mutatják, ami reményt ad arra, hogy a Bitcoin értéke fellendülést tapasztalhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Figyelemre méltó, hogy a CryptoQuant szerint a Bitcoin tőzsdei tartaléka csökkent, ami arra utal, hogy a coin nem állt eladási nyomás alatt.

A coin aSORP-je zöld volt, ami azt jelentette, hogy több befektető veszteséggel ad el, ami egy lehetséges piaci mélypontot jelez.

Ráadásul a BTC Relatív Erősség Indexe (RSI) túladott pozícióban volt. Ez növelheti a coinra nehezedő vásárlási nyomást, ami viszont növelheti az árfolyamát.

Olvastad már? A kiberbűnözők a kriptojátékokat használják milliók ellopására

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Svédországban újabb bitcoin-bányát nyit a Hive

A Hive Digital Technologies, a kriptopénzbányászat területén működő vállalat, Svédországban bővíti globális jelenlétét. A cég nemrégiben bejelentette, hogy területi szerződést kötött a svédországi Bodenben található egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!