Miért tűnik egy XRP spot ETF jelenleg erőltetettnek

-

A Bitcoin ETF-ek már működnek, és az Ethereum (ETH) ETF-ek is készülőben vannak, így a kriptopiac egy bizonyos része a Ripple (XRP) ETF lehetőségére irányítja figyelmét.

Vajon indokolt a hype?

A várakozás nagy része a Ripple jogi győzelméből eredt az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen, amely megszüntette az XRP „értékpapír” státuszával kapcsolatos kételyeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fox Business egyik újságírója azonban, aki szorosan követte a spot kripto ETF-ek körüli fejleményeket, valósággal leellenőrizte ezeket a spekulációkat.

Eleanor Terrett elmondta, hogy az XRP spot ETF elindításához először egy határidős ETF-nek kellene létrejönnie.

Mindenkit emlékeztetett arra, hogy a Bitcoin spot ETF-ek részben azért kaptak zöld utat, mert a SEC elég jónak tartotta a CME Bitcoin határidős piacát ahhoz, hogy a csalás és a manipuláció ellenőrzését biztosítsa.

„Ha az XRP kap egy határidős ETF-et, akkor az egy lépés a megfelelő irányba, hogy egy nap spot-ot kapjon” – vélekedett Terrett.

Megjegyzéseit a Ripple által megadott munkaköri leírásra reagálva tette, amelyben a vállalat olyan erőforrást keresett, aki „a kriptovalutával kapcsolatos ETF-kezdeményezéseket tudná irányítani”.

Álmodozás?

Az XRP ETF-ek körüli viták már jó ideje zajlanak.

November közepe táján ugyanis egy álhír az XRP ETF BlackRock általi elindításáról 12%-os szárnyalásra késztette az érmét, ami több millió határidős kereskedő befektetését törölte el.

Amikor a közelmúltban megkérdezték az XRP ETF közeljövőbeli kilátásairól, a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink nem volt hajlandó határozott választ adni, mondván: „Erről nem beszélhetek”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azonban ellentétben azzal, amit az XRP-pártiak hinni szeretnének, egy XRP ETF talán túlságosan is erőltetett ebben a szakaszban.

James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője már hónapokkal ezelőtt hangot adott aggodalmainak egy ilyen lehetőséggel kapcsolatban.

„Nem hiszem, hogy elég lenne egy XRP ETF elindításához ez a SEC. És úgy tűnik, hogy lényegében nulla a kibocsátók részéről az igény arra, hogy megpróbálják”.

Olvastad már? Ezek az érmék léphetnek a Dogecoin nyomdokaiba – Top 5 mém érme előértékesítés

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!