Breaking: A SEC hivatalosan jóváhagyja a spot Bitcoin ETF-eket

-

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalosan is jóváhagyta több spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) bevezetését.

Ezek az ETF-ek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy a közvetlen tulajdonlással járó bonyolultság nélkül szerezzenek kitettséget a Bitcoinban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jóváhagyott alapok közé tartozik többek között a Grayscale Bitcoin Trust, a Bitwise Bitcoin ETF és a Hashdex Bitcoin ETF.

Ahogy James Seyffart ETF-elemző megjegyezte, senkit sem hagyott ki a szabályozó.

Ez a döntés egy alapos felülvizsgálati folyamatot követ, amelynek célja az volt, hogy ezek az ETF-ek megfeleljenek a tőzsdetörvény nemzeti értéktőzsdékre vonatkozó szabályainak és előírásainak.

„Gondos vizsgálat után a Bizottság megállapítja, hogy a javaslatok összhangban vannak a Tőzsdetörvénnyel és az annak alapján a nemzeti értéktőzsdére alkalmazandó szabályokkal és előírásokkal” – közölte a SEC.

A SEC hangsúlyozta, hogy ezek az ETF-ek fontosak a csalárd és manipulatív cselekmények és gyakorlatok megakadályozását célzó előírásokhoz való igazodásban, a befektetők és a közérdek védelme érdekében.

A spot ETF-ek jóváhagyását az e termékeket bevezető tőzsdék felügyeleti intézkedéseibe vetett bizalmukkal indokolták.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Megállapítják, hogy a CME Bitcoin határidős és spot Bitcoin-piacai között szoros korreláció áll fenn, ami megerősíti a piaci manipuláció és csalás ellenőrzésének képességét.

Ezen ETF-ek bevezetése várhatóan hozzáférhetőbb lehetőséget biztosít az intézményi és a lakossági befektetők számára a Bitcoinba való befektetéshez.

Ennek a jelentős szabályozási mérföldkőnek az ellenére a Bitcoin árfolyama viszonylag stabil maradt. A kriptovaluta zászlóshajójával jelenleg 45.672 dolláron kereskednek.

Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb jogi eljárással néz szembe a Ripple Labs a CEO „félrevezető kijelentései” miatt

Az Egyesült Államok szövetségi bíróságának bírája zöld utat adott a Ripple Labs ellen indított polgári értékpapír-pernek, elutasítva a vállalat gyorsított eljárásra vonatkozó ajánlatát. A perben...

Nem csak nekünk van melegünk: a DOGE, a SHIB és a PEPE gurul lefelé a kripto domboldalon

Vendégbejegyzés A DOGE, a SHIB és a PEPE érmék bizony verejtékben fürödnek, annyira erősen kínlódnak, hogy megállítsák a zuhanást. Amíg összeszedik magukat, jó, ha körbenézünk olyan...

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!