Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

-

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma.

A BTC UTXO egy olyan mérőszám, amely azt követi nyomon, hogy egy tranzakció befejezése után mennyi kriptopénz maradt érintetlenül egy tárca címén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az on-chain adatszolgáltató szerint február 1-je óta az 1000 és 10.000 BTC közötti érmével rendelkező tulajdonosok UTXO értéke 2%-kal emelkedett.

btc
Forrás: CryptoQuant

Általánosságban elmondható, hogy amikor ez az UTXO-kiugrás az árfolyam-ralli mellett történik, az gyakran az intézményi befektetők felhalmozásának megugrására utal.

Ez arra is utal, hogy a BTC bálnák nagy mennyiségű vezető érmét szerezhetnek, és kisebb UTXO-kra osztják fel tárolás vagy további befektetés céljából.

A CryptoQuant elemzője, Crypto Dan így nyilatkozott az UTXO-k legutóbbi, 1000 és 10.000 BTC közötti emelkedésének jelentőségéről:

„Ezek az összegek inkább bálnák vagy intézményi befektetők, mint magánszemélyek által kapcsolódnak, és különösen a Bitcoin spot ETF-ek közelmúltbeli jóváhagyása óta ezek az összegek meredeken emelkednek”.

Növekszik a BTC intézményi befektetők jelenléte

Dan szerint, bár az UTXO közelmúltbeli emelkedése a vizsgált BTC értéksávban „még nem olyan jelentős, mint a 2021-es bikapiac második részében”, mégis az intézményi likviditás beáramlását mutatja a piacra.

Ezt megerősítette a coin Coinbase Premium Index (CPI) mutatójának értékelésével. Ez a mérőszám a Coinbase és a Binance BTC árai közötti különbséget követi nyomon.

Ha az eszköz CPI-értéke pozitív és emelkedő tendenciát mutat, az erős vásárlási nyomást jelez az amerikai székhelyű intézményi befektetők körében a Coinbase-en.

A CryptoQuant adatai szerint a BTC CPI értéke február eleje óta a nulla vonal felett nyugszik.

Ez még február 14-én 0,122-es éves csúcsra is emelkedett, jelezve az intézményi befektetők jelenlétének megugrását a piacon aznap.

Bár a szerkesztési időpontban a középvonalhoz közeledett, a BTC CPI-je 0,004-es pozitív értéket tartott.

btc
Forrás: Cryptoquant

Összehasonlításképpen, míg a BTC CPI-je a február 14-i csúcspontja óta csökkenő tendenciát mutat, addig a coin Korean Premium Indexe (KPI), amely a dél-koreai tőzsdék és más tőzsdék közötti árkülönbséget követi, jelentősen emelkedett az elmúlt hetekben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha a BTC KPI-je ily módon emelkedik, az a koreai lakossági befektetők körében tapasztalható vásárlási nyomást jelzi.

Ugyanakkor, bár ez a megnövekedett piaci részvétel a BTC értékének 25%-os megugrását eredményezte az elmúlt hónapban, Dan elemző figyelmeztet:

„Általában a bikapiacokon az intézményi befektetők jelentős beáramlása után új egyéni befektetők lépnek be a piacra, ami a bikafutás végét jelzi”.

Olvastad már? Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!