MicroStrategy 2.0? Ez a részvénytársaság épp most szállt be a Bitcoinba

-

A Metaplanet most fektetett be 1 milliárd jüant a Bitcoinba, és elfogadta „alapvető költségvetési tartalékeszközként”.

Michael Saylor nyomdokaiba lépve egy újabb tőzsdén jegyzett vállalat döntött úgy, hogy a Bitcoint választja megtakarítási eszközéül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tokiói tőzsdén jegyzett befektetési és tanácsadó cég, a Metaplanet hétfőn bejelentette, hogy 1 milliárd JPY (6,5 millió USD) értékben vásárolt Bitcoint a vállalati pénztárába.

A Metaplanet Bitcoin-stratégiája

A vállalat tweetje szerint a Metaplanet úgy döntött, hogy „a Bitcoin-t a vállalat központi kincstári eszközének tekinti”.

„Ez a stratégiai fordulat nem csak a digitális eszközök felkarolásáról szól, hanem egy olyan jövő útkereséséről is, ahol a pénzügyek találkoznak az innovációval a középpontban” – írta a cég.

bitcoin
Forrás: X

A honlapja szerint a Metaplanet arra összpontosít, hogy „hidakat építsen” Japán és a világ többi része között mind a „Web2″, mind a „Web3″ környezetben.

A „Web3″ az internet blokklánc-alapú korszakának gyűjtőfogalma, amely a tokenizációt és a decentralizált pénzügyeket vezeti be a hétköznapi életbe. A vállalat egyes tanácsadói szolgáltatásai kifejezetten a Web3-stratégiára és a blokklánc-integrációra irányulnak.

A többi üzletág közé tartoznak a befektetések, az ingatlanok és egy ” értékesítési üzletág”, amely a kiváló minőségű japán termékeket viszi világszerte.

A cég Bitcoin-stratégiáját segítő legújabb támogatók között van a Sora Ventures, az UTXO Management és Mark Yusko – a Morgan Creek Capital társalapítója, aki szerint a Bitcoin idén eléri a 150 000 dollárt.

„A Bitcoinra való áttérésünk jelentős mérföldkő a digitális pénzügyek korszakában való vezető szerepvállalásunkban, és a Metaplanet úttörő szerepet tölt be a digitális eszközök elfogadásában Japánban” – írta a Metaplanet.

Metaplanet vs. MicroStrategy

A Metaplanet 2,18 milliárd JPY piaci tőkeértékű – nagyságrendekkel kisebb, mint a MicroStrategy, a világ vezető vállalata, amely a Bitcoin-t mint kincstári tartalékeszközét alkalmazza.

Az utóbbi cég – egy vállalati szoftverüzletből Bitcoin-fejlesztő céggé vált – jelenleg a teljes BTC-készlet több mint 1%-át birtokolja 214 245 BTC-vel (15,39 milliárd dollár).

A MicroStrategy részvénytársaságként képes volt arra, hogy olcsó átváltható kötvénykibocsátásokat, adósságkibocsátást és részvényhígítást használjon arra, hogy több Bitcoint (BTC) gyűjtsön a részvényesek számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A befektetők számára ez afféle tőkeáttételes Bitcoin ETF-et jelentett, ami jóval azelőtt elérhető volt, hogy a szokásos Bitcoin ETF-ek idén megjelentek volna az amerikai tőzsdéken.

A MicroStrategy (MSTR) 120%-ot erősödött az év során – ez nagyjából megduplázza a Bitcoin nyereségét.

Számos elemző szerint ez „indokolatlan prémium” a valódi BTC-tartalmához képest, ami idővel korrigálódni fog.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 3 mém érme, ami kár lenne kihagynod

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!