Miami polgármestere bitcoinban spórol a nyugdíjas éveire

-

Miami polgármestere, Francis Suarez is Bitcoinban kapja fizetésének egy részét egy harmadik fél, a Strike nevű fizetési szolgáltató segítségével.
Miami régóta hivatalban lévő polgármestere, Francis Suarez most bejelentette, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban (BTC) fogja félretenni nyugdíjas éveire.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem sokkal azután, hogy Suarez lett az első amerikai törvényhozó, aki fizetésének egy részét Bitcoinban fogadta el, „személyes döntés” alapján nyugdíjcélú megtakarításainak egy részét Bitcoinra akarja fordítani – mondta a Real Visionnek adott interjújában:

„Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez egy jó eszköz, amibe érdemes befektetni. Úgy gondolom, hogy idővel nyilvánvalóan fel fog értékelődni. Én hiszek benne.”

Suarez kiemelte, hogy a Bitcoin sikere szorosan kötődik a rendszerbe vetett bizalomhoz, amely természeténél fogva egy „nyílt forráskódú, manipulálhatatlan rendszer”.
A polgármester elárulta, hogy egy harmadik fél, a Strike nevű fizetési szolgáltató segítségével elkezdte fizetését Bitcoinban fogadni.
A polgármester azt is megosztotta, hogy a városvezetés elfogadja a Bitcoinban történő díjfizetéseket a miami lakosoktól. Miközben a polgármester vizsgálja a különböző lehetőségeket a nyugdíjcélú Bitcoin-kifizetések lehetővé tételére, Suarez biztos benne, hogy 2022-ig létrejön egy megfelelő rendszer.


Annak érdekében, hogy tovább ösztönözze Miami Bitcoin-elfogadási törekvéseit, Suarez polgármester november 12-én bejelentette, hogy a Bitcoin-hozamot osztalékként közvetlenül minden jogosult miami lakosnak eljuttatja.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, Miami városa felosztja és szétosztja a lakosok között a saját kriptopénzének, a MiamiCoinnak a stake-elésével szerzett BTC hozamot, amelyet eredetileg a Citycoins indított el, hogy hozamtermeléssel finanszírozza az önkormányzati projekteket.

Suarez azt mondta, hogy a várost a kriptopénzek egyik fő központjává kívánja alakítani:

„Digitális pénztárcákat fogunk létrehozni a lakosaink számára. És közvetlenül a MiamiCoin hozamából fogunk nekik bitcoint adni”.

Olvastad már? A bitcoin jelenlegi viselkedése a 2017-es kitörés előszelét tükrözi az elemzők szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!