Miami polgármestere bitcoinban spórol a nyugdíjas éveire

-

Miami polgármestere, Francis Suarez is Bitcoinban kapja fizetésének egy részét egy harmadik fél, a Strike nevű fizetési szolgáltató segítségével.
Miami régóta hivatalban lévő polgármestere, Francis Suarez most bejelentette, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban (BTC) fogja félretenni nyugdíjas éveire.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem sokkal azután, hogy Suarez lett az első amerikai törvényhozó, aki fizetésének egy részét Bitcoinban fogadta el, „személyes döntés” alapján nyugdíjcélú megtakarításainak egy részét Bitcoinra akarja fordítani – mondta a Real Visionnek adott interjújában:

„Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez egy jó eszköz, amibe érdemes befektetni. Úgy gondolom, hogy idővel nyilvánvalóan fel fog értékelődni. Én hiszek benne.”

Suarez kiemelte, hogy a Bitcoin sikere szorosan kötődik a rendszerbe vetett bizalomhoz, amely természeténél fogva egy „nyílt forráskódú, manipulálhatatlan rendszer”.
A polgármester elárulta, hogy egy harmadik fél, a Strike nevű fizetési szolgáltató segítségével elkezdte fizetését Bitcoinban fogadni.
A polgármester azt is megosztotta, hogy a városvezetés elfogadja a Bitcoinban történő díjfizetéseket a miami lakosoktól. Miközben a polgármester vizsgálja a különböző lehetőségeket a nyugdíjcélú Bitcoin-kifizetések lehetővé tételére, Suarez biztos benne, hogy 2022-ig létrejön egy megfelelő rendszer.


Annak érdekében, hogy tovább ösztönözze Miami Bitcoin-elfogadási törekvéseit, Suarez polgármester november 12-én bejelentette, hogy a Bitcoin-hozamot osztalékként közvetlenül minden jogosult miami lakosnak eljuttatja.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, Miami városa felosztja és szétosztja a lakosok között a saját kriptopénzének, a MiamiCoinnak a stake-elésével szerzett BTC hozamot, amelyet eredetileg a Citycoins indított el, hogy hozamtermeléssel finanszírozza az önkormányzati projekteket.

Suarez azt mondta, hogy a várost a kriptopénzek egyik fő központjává kívánja alakítani:

„Digitális pénztárcákat fogunk létrehozni a lakosaink számára. És közvetlenül a MiamiCoin hozamából fogunk nekik bitcoint adni”.

Olvastad már? A bitcoin jelenlegi viselkedése a 2017-es kitörés előszelét tükrözi az elemzők szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!