Fejlett hűtési eljárással teszik még hatékonyabbá a bányászatot

-

A Cleanspark, a fenntarthatóságra összpontosító bitcoinbányászati vállalat bejelentette, hogy 20 MW teljesítményű részleget indít a Norcross bitcoinbányászati létesítményében, ahol a bányászgépeket merítéssel fogják hűteni.
A vállalat több mint 5900 bányászgépet fog üzemeltetni ebben a létesítményben, amelyeket egy biológiailag lebomló folyadékkal teli tartályokba merítenek.
A Cleanspark állítása szerint ezzel energiát takarítanak meg, és növelik a bányászok által elért hashrátát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cleanspark merülőhűtést használ az új létesítményben

A Cleanspark, a fenntarthatóságra összpontosító, bitcoinbányászattal foglalkozó vállalat bejelentette, hogy elkezd áttérni a bányászgépek hűtésének alternatív, hatékonyabb módszereire.
A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy 20 MW-os merülő hűtési üzemet hoz létre a Norcross bitcoin bányászati létesítményében, az egyik első olyan bányászati vállalatként, amely nagy léptékben alkalmazza ezt a technológiát.
A vállalat közel 6000 bányászgépet fog üzemeltetni, amelyeket az egész bányászati létesítményben elosztott folyadékkal teli tartályba merítenek majd.
A Cleansparknak semmit sem kell majd utólagosan felszerelnie az ehhez szükséges tartályok telepítéséhez, ami a merülő hűtés előnye. Minden tartályban 33 Antminer S19j Pro bányászgép lesz elhelyezve.
Ez a lépés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy jobb teljesítményt érjen el a bányászgépekből, ugyanakkor energiát takarít meg, 20%-kal csökkentve az energiafogyasztást – olvasható a sajtóközleményben.

A merülő hűtés egyre nagyobb teret nyer

Bár a folyadékhűtés nem újdonság a bányaiparban, hiszen néhány kisebb bányásznak sikerült saját merülő bányászati rendszert építenie, de csak mostanában kezdett értelmet nyerni, hogy ezt a megoldást a nagyobb léptékben dolgozó bányászati üzemekben is alkalmazzák.
A Cleanspark vezérigazgatója, Zach Bradford kijelentette:

Folyamatosan keressük a módját annak, hogyan tehetjük fenntarthatóbbá és termelékenyebbé a működésünket, miközben maximális teljesítményt érünk el. Egy olyan környezetbarát hűtési technológia bevezetése, amely a bitcoin-bányászati műveleteink gazdaságosságát is növeli, kézenfekvő választás volt számunkra.

A vállalat augusztusban vásárolta meg a norfolki adatközpontot, és reméli, hogy ez a kezdeményezés még az év vége előtt megvalósul. Nem ez az egyetlen projekt, amelyet a nagy bányászati vállalatok az utóbbi időben bejelentettek a merülő hűtés alkalmazásával.

A Nasdaqon jegyzett Riot Blockchain bányászati vállalat nemrég jelentette be, hogy új texasi létesítménye kapacitásának felét merülő hűtéssel fogja hűteni, ami 46 ezer bányagépet érint.

Olvastad már? Két hónap alatt két fejlesztő távozott a Bitcoin Core-tól

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!