Fejlett hűtési eljárással teszik még hatékonyabbá a bányászatot

-

A Cleanspark, a fenntarthatóságra összpontosító bitcoinbányászati vállalat bejelentette, hogy 20 MW teljesítményű részleget indít a Norcross bitcoinbányászati létesítményében, ahol a bányászgépeket merítéssel fogják hűteni.
A vállalat több mint 5900 bányászgépet fog üzemeltetni ebben a létesítményben, amelyeket egy biológiailag lebomló folyadékkal teli tartályokba merítenek.
A Cleanspark állítása szerint ezzel energiát takarítanak meg, és növelik a bányászok által elért hashrátát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cleanspark merülőhűtést használ az új létesítményben

A Cleanspark, a fenntarthatóságra összpontosító, bitcoinbányászattal foglalkozó vállalat bejelentette, hogy elkezd áttérni a bányászgépek hűtésének alternatív, hatékonyabb módszereire.
A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy 20 MW-os merülő hűtési üzemet hoz létre a Norcross bitcoin bányászati létesítményében, az egyik első olyan bányászati vállalatként, amely nagy léptékben alkalmazza ezt a technológiát.
A vállalat közel 6000 bányászgépet fog üzemeltetni, amelyeket az egész bányászati létesítményben elosztott folyadékkal teli tartályba merítenek majd.
A Cleansparknak semmit sem kell majd utólagosan felszerelnie az ehhez szükséges tartályok telepítéséhez, ami a merülő hűtés előnye. Minden tartályban 33 Antminer S19j Pro bányászgép lesz elhelyezve.
Ez a lépés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy jobb teljesítményt érjen el a bányászgépekből, ugyanakkor energiát takarít meg, 20%-kal csökkentve az energiafogyasztást – olvasható a sajtóközleményben.

A merülő hűtés egyre nagyobb teret nyer

Bár a folyadékhűtés nem újdonság a bányaiparban, hiszen néhány kisebb bányásznak sikerült saját merülő bányászati rendszert építenie, de csak mostanában kezdett értelmet nyerni, hogy ezt a megoldást a nagyobb léptékben dolgozó bányászati üzemekben is alkalmazzák.
A Cleanspark vezérigazgatója, Zach Bradford kijelentette:

Folyamatosan keressük a módját annak, hogyan tehetjük fenntarthatóbbá és termelékenyebbé a működésünket, miközben maximális teljesítményt érünk el. Egy olyan környezetbarát hűtési technológia bevezetése, amely a bitcoin-bányászati műveleteink gazdaságosságát is növeli, kézenfekvő választás volt számunkra.

A vállalat augusztusban vásárolta meg a norfolki adatközpontot, és reméli, hogy ez a kezdeményezés még az év vége előtt megvalósul. Nem ez az egyetlen projekt, amelyet a nagy bányászati vállalatok az utóbbi időben bejelentettek a merülő hűtés alkalmazásával.

A Nasdaqon jegyzett Riot Blockchain bányászati vállalat nemrég jelentette be, hogy új texasi létesítménye kapacitásának felét merülő hűtéssel fogja hűteni, ami 46 ezer bányagépet érint.

Olvastad már? Két hónap alatt két fejlesztő távozott a Bitcoin Core-tól

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!