Elemzők szerint Bitcoin nyílt érdeklődésének csökkenése „utat ad a növekedésnek”

-

A bitcoin 42.000 dollárra esésével lecsökkent a nyílt érdeklődés (OI) és felszámolásra került a tőkeáttételes kereskedők pozíciójának nagy része, de az elemzők szerint az OI-visszaállítások általában nagyszerű vásárlási lehetőségeket kínálnak.
Nyakunkon a hétvége, és a kriptopénzek piacán rövid távon továbbra is a félelem az uralkodó hangulat.
A Bitcoin (BTC) árfolyama a mai nap folyamán 47.250 dollárra esett, és a befektetők a körmüket rágják, miután az amerikai fogyasztói árindex (CPI) adatai szerint az infláció 6,8%-kal negyvenéves csúcsot ért el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a bikák déli nyomulása az 50.000 dolláros támaszszint visszaszerzésére kézzelfoghatóan vereséget szenvedett, és az eladók 48.000 dollár alá küldték vissza az árfolyamot, ami esetleg újabb napi mélypontot kényszeríthet ki a legnépszerűbb kriptopénz esetében.
Mivel az év végi nagyobb árfolyam-emelkedés esélye szinte teljesen szertefoszlott, a kereskedők figyelmüket a kockázatkezelésre és a legjobb szintek meghatározására fordították, ahol a merülések megvásárolhatók. Nézzük, hogy mit mondanak az elemzők a bitcoin kilátásairól 2022 felé haladva.

A nyílt érdeklődés eltörlése „további emelkedésnek ad majd teret”

Ahogyan azt a korábbi esetekben is láthattuk, amikor a BTC ára gyors csökkenésnek indult, a BTC nyílt érdeklődése (OI) jelentősen csökkent a származtatott tőzsdéken, ahogyan azt a Delphi Digital nemrégiben kiadott jelentése is kiemelte.
A jelentés szerint a legutóbbi piaci visszaesés után az OI 50%-kal csökkent, mivel a túlságosan tőkeáttételes long pozíciókat megtizedelték.

BTC határidős nyílt érdeklődés vs. BTC ár. Forrás: Delphi Digital.

Bár a tapasztalat valószínűleg kellemetlen volt a túlkockáztatott kereskedők számára, az elemzők szerint az ehhez hasonló tőkeáttétel-csökkentő események hosszú távon előnyösek, és gyakran „további emelkedésnek adnak teret”, mivel a korábbi habzsolást és túlbuzgóságot egy megfontoltabb kereskedési környezet váltja fel.

A Delphi Digital szerint a BTC rövid távú mélypontját jelezheti az OI elmúlt hónapban tapasztalt erőteljes csökkenése is, és lehetséges, hogy a jelenlegi eladási hullám elérte a kimerülési pontot.
A Delphi Digital szerint,

„A BTC OI-jának 30 napos csökkenése elérte azokat a szinteket, amelyek korábban azt jelezték, hogy a mélypont kialakulóban van (vagy nincs túl messze)”.

2022-ig a BTC ára tartományhoz kötött

Ben Lilly, a Jarvis Labs társalapítója szerint a Bitcoin árfolyama valószínűleg „legalább a hónap végéig ebben a kereskedési tartományban marad”, főként azért, mert december 31-én „a legnagyobb a nyílt érdeklődés a nyitott kontraktusok számát tekintve”.
Lilly az érvelés részeként kiemelte a korábbi eseteket, amikor a nagyobb visszaesések nagyszámú likvidálást eredményeztek, és kifejtette, hogy a piacnak jellemzően időbe telt, amíg lendületet vett az ilyen visszalépések után.

BTC határidős nyílt érdeklődés. Forrás: Espresso

Lilly elmondta,

„Szerencsére bárki számára, aki heti alapon vagy a jelenlegi kereskedési tartomány alsó részén szeretne felhalmozni, ez egy nagyszerű beállítás.”

A kereskedőknek az emelkedő trend folytatását kellene keresniük?

Egy utolsó kis betekintést nyújtott „Rekt Capital” twitteres elemző, aki egy olyan chartot tett közzé, amelyen a BTC árfolyama két kulcsfontosságú exponenciális mozgóátlag között tartózkodik.
Rekt Capital szerint,

„Összességében a BTC jelenleg a két kulcsfontosságú EMA-n belül konszolidálódik. Csakúgy, mint 2021 májusában. És csakúgy, mint májusban… A folyamatos árstabilitás és konszolidáció e két EMA között megelőzi az új makrofelhajtó trend folytatását”.

A teljes kriptopénz piaci tőke jelenleg 2,238 billió dollár, a Bitcoin dominanciája pedig 40,7%.

Olvastad már? Brazil ötlet: zéró adó a zöld bányászoknak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!