Brazil ötlet: zéró adó a zöld bányászoknak

-

A brazil kongresszus több olyan javaslatot is meghallgatott, amelyek támogatják a bányászok adómentességét és a kriptopénz nemzeti valuta státuszba emelését.
Egy új javaslat a brazil kongresszusban adómentességet szorgalmaz mind a kriptobányász-berendezések behozatalára, mind pedig a megújuló energiaforrások felhasználásával végzett bányászatra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brazil média, a Seudinheiro december 4-i jelentése kifejti, hogy a brazil törvényhozók egy sor új javaslata csökkentheti a kriptót ért kritikákat Dél-Amerika legnagyobb országában.
A kongresszus meghallgatott egy olyan javaslatot is, amely szerint a kriptopénzeket valutának kellene tekinteni, nem pedig árunak. Ha ez a javaslat átmegy, a kriptotőzsdék pénzügyi szolgáltatásokat nyújthatnak és hiteleket adhatnak ki a brazil lakosoknak.
Irajá Silvestre Filho szenátor mindhárom javaslatot a kongresszus elé terjesztette. Jelenleg nem világos, hogy a javaslatok mekkora támogatást élveznek a törvényhozásban, de a brazil kriptoközösség részéről bőséges a támogatás.
Ray Nasser, az Arthur Mining vezérigazgatója szerint, ha Brazília elfogadja a kriptobányászok adómentességét, akkor globális „bányászati Mekkává” válhat.
Azzal a feltétellel, hogy a kriptopénz legális fizetőeszközzé válik, a Brazil Központi Banknak engedélyeznék egy valódi központi banki digitális fizetőeszköz (CBDC) kibocsátását.
Ezzel Brazília azon kilenc másik ország vagy joghatóság közé kerülne, amely jelenleg CBDC-t bocsát ki a lakosai számára.

A Nemzetközi Kereskedelmi Hivatal szerint Brazília jelenleg a villamos energia alig kevesebb mint felét állítja elő megújuló forrásokból. Az egy kilowattórára jutó költség körülbelül 0,12 dollár, ezzel nagyjából a világ középmezőnyébe tartozik e tekintetben.
Taynaah Reis, a Moeda, egy brazil székhelyű blokklánc-finanszírozási vállalat vezérigazgatója a Cointelegraphnak így nyilatkozott:

„A kripto gyorsan növekszik Brazíliában, és a szabályozó szervek nagyon proaktívak és védelmezőek voltak a bányászat ösztönzésében és a legjobb gyakorlatokra vonatkozó irányelvek kidolgozásában, mivel a nagyvállalatok bejelentették a kripto bevonására vonatkozó terveiket”.

Reis azt is elmondta, hogy a bányászoknak regisztrálniuk kell majd a felszereléseiket a brazil kormánynál az ökoszisztéma felügyeletének eszközeként.
Brazíliában áramellátási aggályok merültek fel nemrég, van ahol az áramadagolás kezd valósággá válni. Az energiaadagolás az, amikor egy ország kis részei kisebb mennyiségű áramot kapnak, hogy megvédjék a teljes elektromos hálózatot.

Rudá Pellini, az Arthur Mining elnöke elmondta, hogy bár Brazília foglalkozik az áramkorlátozással, nem látja úgy, hogy a Bitcoin-bányászok új belépése fenyegetést jelentene az áramellátásra:

„Brazíliában az egyik fő probléma az energiakérdésben az átvitel. Nagy energiatermelési többletünk van az országban, és lehetőség van a tiszta energiatermelésbe történő nagyobb beruházások ösztönzésére”.

Az áramellátás folyamatos problémát jelent Kazahsztánban, amely a világ második legnagyobb Bitcoin-bányász országává vált nemrég.

Olvastad már? 82 millió dollár értékben vásárolt bitcoint a MicroStrategy

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!