Már több mint 350 millió dollárt költöttek a futballrajongók szurkolói tokenekre

-

A világ legnagyobb klubjainak futballrajongói már több millió dollárt költöttek el a növekvő szurkolóitoken-iparágban.
A BBC szerint a világ legnagyobb futballklubjai nagy pénzeket kerestek a szurkolói tokeneken.

„A BBC News megbízásából készült elemzés becslései szerint több mint 260 millió fontot (350 millió dollárt) költöttek az ilyen jellegű virtuális valutákra” – írja a BBC.

A BBC megállapításai szerint több európai bajnokság 24 klubja indított vagy fontolgatja a szurkolói tokenek bevezetését. Ezek közül nyolc klub az angliai Premier League-ben játszik – amelyet sokan a világ legrangosabb labdarúgó-bajnokságának tartanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szurkolói tokenek fajtái

Az elemzett klubok többsége jelenleg szurkolói tokeneket kínál – amelyek lényegében klubspecifikus kriptovaluták.
Mások azonban NFT-ket is árulnak, mint például a Manchester City.
A Socios – egy olyan vállalat, amely platformot biztosít ezen egyedi kriptovaluták kezdeti értékesítéséhez és kereskedelméhez – az újonnan felfedezett trend egyik központi vállalkozása.
A Socios a BBC-nek elmondta, hogy eddig 270-300 millió dollár értékben értékesített érméket – azt azonban nem árulta el, hogy mennyi pénz megy közvetlenül magukhoz a klubokhoz.
A BBC beszámolója szerint a Lazio, a Manchester City, a Porto és a Santos tűnt a legtöbb eladást generálónak. Ugyanakkor a Manchester Cityhez és a Lazióhoz kapcsolódó tokenek értéke is a legnagyobbat esett a bevezetésük óta.

Mit mondanak a szurkolók?

Sok futballszurkoló aggályokat fogalmazott meg ezekkel a szurkolói tokenekkel kapcsolatban.

„A kriptopiacról való ismereteim enyhén szólva is hiányosak, és valószínűleg sok olyan futballszurkolót képviselek, akik nem kereskednek a kriptopiacon” – mondta Sue Watson, egy West Ham-szurkoló a BBC-nek.

„Néhányan sok pénzt fognak keresni vele – de szinte biztos, hogy nem az átlagos utcai futballszurkoló lesz az” – mondta Martin Calladine futballszakíró.
Függetlenül attól, hogy egyes futballszurkolók mit gondolnak, a szurkolói tokenek térhódítása a kripto és a sport közötti szélesebb trend szerves része.

A tengerentúlon az NFT-k és a szélesebb kriptopiac otthonra találtak a sportban, aminek fő hajtóereje az volt, hogy az Egyesült Államok néhány legnagyobb sztárja, köztük Tom Brady, Rob Gronkowski és Steph Curry is felkarolta őket.

Olvastad már? Ismét rekordértékhez közelít a Bitcoin hashrátája

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!