Ismét rekordértékhez közelít a Bitcoin hashrátája

-

Miután júniusban a Bitcoin globális hashrátája 84 EH/s-ra esett vissza, a hálózat mostanra helyreállt, és ezen a héten 175 EH/s körüli teljesítményt ért el.
A Bitcoin-hálózat globális hashrátája június elején másodpercenként 84 exahashes (EH/s) mélypontra zuhant, miután a kínai kormány lecsapott a kriptobányászati szektorra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockchain.com szerint június óta 108%-kal nőtt a globális hashráta, és a Bitcoin-hálózat szerdától kezdve a hétnapos mozgóátlagban 175 EH/s sebességgel teljesített.
Ez a szám nagyjából 3%-kal marad el a 180 EH/s-os csúcsértéktől, amelyet az előző bikaciklus csúcsán, májusban láthattunk.
Általánosan elterjedt nézet, hogy a hashráta trendjei megfelelnek a bitcoin (BTC) árfolyamának, ami arra utalhat, hogy a piacon jelenleg uralkodó általános borúlátás ellenére pozitív árfolyamakciók vannak a láthatáron.
A Bitcoin hasrátája. Forrás: Blockchain.com

Hogy tényleg rekordot döntött-e az ATH, azt egyébként nehéz meghatározni, mivel számos népszerű platform egymástól eltérően állapítja meg a Bitcoin-hálózat történetére és jelenlegi teljesítményére vonatkozó becsléseket.
A BitInfoCharts adatai szerint az ATH májusban történt, amikor elértük a 197 EH/s-ot, majd júniusban 68 EH/s-ra esett vissza.
Szerdán a platform szerint a Bitcoin hashrátája 191 EH/s volt, míg az YCharts szerint a jelenlegi teljesítmény 186 EH/s volt.

A tiltás előtt a kínai székhelyű Bitcoin-bányászok a globális hashráta 70%-át adták.
A tájkép azóta drámaian megváltozott: a Cambridge-i Egyetem Bitcoin Electricity Consumption indexének becslése szerint az Egyesült Államok lett az az ország, amely a Bitcoin hashrátájának legnagyobb hányadát, pontosabban 42%-át adja.

Olvastad már? Áram nélkül maradt bitcoinbányászok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!