50.000 alatt a bitcoin, az Evergrande nem teljesíti a tartozásait

-

Úgy tűnik, hogy az Evergrande miatt kialakult új pánik korlátozott hatással van a kriptopénzpiacokra.
A bitcoin (BTC) december 9-én megtartotta az 50.000 dollárt, mivel a BTC/USD konszolidációja tovább folytatódott, elkerülve ezzel a múlt heti mélypontokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin „úgy tűnik, sínen van”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a pár az éjszaka folyamán egy kis sávban mozgott az 50.000 dolláros határ körül, amely még nem vált szilárd támasszá.

„Egy kulcsfontosságú terület, amit tartani kell, az a régió, amit már megérintettünk 42.000 dollárnál. A zárás 46-47K dollár felett volt, és én egyáltalán nem szeretném, ha ezt elveszítenénk.”

„Chop, chop, chop ez a Bitcoin” – írta a Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe a nap folyamán.
Annak ellenére, hogy a makropiacok a kínai Evergrande ingatlanóriás példátlan adósságtörlesztési mulasztásával foglalkoznak, az elemzők egyre inkább a hosszabb távú jelenségekre összpontosítottak, hogy felmérjék a Bitcoin árfolyammozgásának általános egészségi állapotát.

„Úgy tűnik, a Bitcoin jó úton halad” – foglalta össze szerdán TechDev egy optimista beszélgetésben, amelyben az idei évet a korábbi, 2013-as és 2017-es, feleződési utáni évekhez hasonlította.
TechDev gyakori témája, hogy a felezési ciklusok által kondicionált kapcsolat a legutóbbi, az eddigi csúcsokról való, összesen 39%-os csökkenés ellenére is fennmaradt.
A népszerű kereskedő-elemző továbbá egyetértett a Rekt Capital elemzésével is, amely a múlt hét végén kiemelte a bitcoin számára kulcsfontosságú Fibonacci-szinteket, amelyeket meg kell tartani és vissza kell szerezni.


A ciklusok közötti hasonlóságok ellenére azonban a kommentátorok elismerték, hogy ezúttal a bitcoin számára valószínűleg hosszabb ideig fog tartani, amíg eléri a cikluscsúcsot, így decemberben valószínűleg nem lesz meg a klasszikus blow-off top.

Az Ethereum célba veszi a BTC-párt

Az altcoinok hasonlóan nyugodtak voltak az éjszaka folyamán, a piaci tőkeérték alapján a tíz legjobb kriptopénz közül egyedül a Terra LUNA tokenje emelkedett 11%-kal.
Az ether (ETH) 1,2%-kal csökkent a cikk írásakor, alig 4300 dollár fölé, miközben a BTC-vel szemben megtartotta közel négyéves csúcsát.

ETH/BTC 1 hónapos gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

A Rekt Capital szerint a $4.384 az a támaszszint, amelyet vissza kell szerezni, hogy újra elérhessünk egy eddigi csúcsokhoz közeli szintet.

Olvastad már? Nincs vége a bikapiacnak a heti időkeret szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!