Nincs vége a bikapiacnak a heti időkeret szerint

-

Még nincs okunk elköszönni a bitcoin bikafutásától a hosszabb távú árfolyamadatok szerint, de az év végi fellendülésbe vetett hit könnyen semmissé válhat.
A bitcoin (BTC) egyik napról a másikra megtartotta az 50.000 dolláros támaszt december 8-án, annak a bizalomnak a közepette, hogy a 2021-es bikapiac még nem ért véget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BTC heti teljesítménye

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD tesztelte, de nem tudta áttörni az 50.000 dollárt, miután kedden a Bitstampon 51.990 dolláros helyi csúcsot ért el.
A pár a Wall Street-i kereskedés kezdetén felgyorsult, megnövelve a vasárnap elért nyereségeit, amely a BTC-nek rövid távon némi megkönnyebbülést adott.
Most azonban itt volt az ideje – a Rekt Capital kereskedő-elemzőcég szerint – hosszabb időkeretekkel számoljunk, hogy tisztább képet kapjunk a Bitcoin-piac egészségi állapotáról.

Legutóbbi YouTube-videójában a Rekt Capital a heti grafikonra vetett szemet, hogy felfedje, miszerint egy korábban hosszú távú ellenállási szintnek tűnő szint támasszá fordult.
„Ez nagyon is lehet egy sikeres retesztelési kísérlet” – mondta, kiemelve a 2021 nagy részében fennálló, lefelé irányuló ék alakú struktúra felső átlóját.
A 43.000 dollár körüli terület iránti jelentős vásárlói érdeklődés tovább növelte a bikás kilátásokat.

Forrás: Rekt Capital/YouTube

Ráadásul a Fibonacci-szinteknek is szerepet kell játszaniuk a bitcoin következő lépésében – érvelt a videó –, mivel a kriptopénz most a jelenlegi támaszt jelentő két kulcsfontosságú vonal és a 60.000 dolláros régió között mozgolódik.

Kevesen hisznek az év végi holdudvarban

Máshol szelídebbek az előrejelzések, és most a 2021-es év gyenge végére vonatkozó felhívások kerültek túlsúlyba.

„Ma korábban mindenki azt hitte, hogy a holdra megyünk, ha lesöpörjük a mélypontokat, valószínűleg mindenki azt fogja hinni, hogy megint dömpingelni fogunk” – tweetelte William Clemente elemző, megerősítve egy korábbi kijelentését.

„Még mindig csak azt gondolom, hogy konszolidálódni fogunk, és egy vegyes-negatív finanszírozás rendszerét fogjuk kialakítani, mielőtt végül feljebb mennénk.”
Több korreláció is megfigyelhető az év utolsó néhány hetében – köztük a bitcoin és az 1970-es évek aranyárfolyamának korrelációja, és persze a saját, 2017-es teljesítményéhez is hasonló mozdulatokat láthatunk.

Olvastad már? Exponenciális növekedés előtt áll a bitcoin a Fundstrat vezető stratégája szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!