Áram nélkül maradt bitcoinbányászok

-

December 7-től kezdődően nem fogad el áramigénylésre vonatkozó kérvényeket a Bitcoin-bányászatoktól Izland energiaszolgáltatója.
A Landsvirkjun nemzeti izlandi villamosenergia-szolgáltató vállalat csökkentette az általa biztosított árammennyiséget egyes iparágak, köztük az alumíniumkohók és a Bitcoin-bányászok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szigetország energiaszolgáltatójának képviselője arról számolt be, miszerint kénytelenek voltak csökkenteni a délnyugati Bitcoin-bányászok és különböző ipari létesítmények számára kiosztott energiamennyiséget egy sor akadályozó tényező okán, többek között egy erőműben felmerült probléma, a víztározók alacsony szintje és egy külső szolgáltatóval szemben kialakult probléma miatt.
A bányászati tevékenységeket már régóta vonzza az a tény, hogy az ország bővelkedik a geotermikus energiákban, amelyet bányászatban olcsó és bőséges megújuló energiaforrásként hasznosítanak.
December 7-től kezdve azonban a Landsvirkjun szerint határozatlan ideig elutasítják a bányászati tevékenységre fordítandó villanyáramra vonatkozó új kérelmeket.
A kanadai Hive Blockchain Technologies, a Genesis Mining és a Bitfury Holding a három fő Bitcoin-bányászati vállalat, amely létesítményeket nyitott Izlandon.

A bányászok közel egy évtizede próbálják megvalósítani a környezetbarát Bitcoin-bányászat ígéretét az országban. A Cloud Hashing 2013-ban 100 bányászt költöztetett Izlandra.
2017 novemberében az osztrák HydroMiner GmbH mintegy 2,8 millió dollárt gyűjtött be az ICO-ja során, hogy bányászberendezéseket telepítsen közvetlenül az izlandi erőművekbe.
Az ország áramtermelésének kevesebb mint 1%-át állítják elő nem megújuló forrásokból.
Az ország alumíniumolvasztó iparát sújtotta leginkább az elosztási hiba. Az alumínium ára 1,1%-kal emelkedett december 7-én, hogy tükrözze a közelmúltban megugró kereslet és a jelenlegi áramellátási válság miatt kialakult szűkös kínálatot.

Globálisan a zöldblokklánc-kezdeményezések 2021-ben jöttek divatba. A COP26 konferencián a skóciai Glasgow-ban az előadók foglalkoztak az energiaigényes Bitcoin-bányászattal is.
A konferencián elindították a GloCha United Citizens Organization (UCO) elnevezésű, az éghajlatváltozás elleni fellépésért felelős szervezetet. Ez a szervezet a blokklánc-technológiát fogja felhasználni az éghajlatváltozással kapcsolatos célkitűzések előmozdítására.

Olvastad már? 2021-ben már 41-szer halt meg a Bitcoin

Forrás: cointelegraph.com


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!