Kriptobankkártyát indít a Ledger

-

A Ledger-bankkártya bevezetése része annak a szélesebb körű törekvésnek, hogy a vállalat kilépjen a „csak” hardvertárcagyártó szerepéből.
A kriptohardvereket gyártó Ledger csütörtökön bejelentette egy betéti kártya bevezetését, amellyel a felhasználók közvetlenül költhetik el kriptójukat, vagy készpénzes vásárlások fedezeteként használhatják azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új bankkártya, amely a jövő év elején lesz elérhető, része a Ledger szélesebb körű törekvésének, hogy eszközgyártóból kriptoplatformmá alakuljon át, amely a szoftveralkalmazása, a Ledger Live körül forog majd.
Míg a legtöbb kriptotulajdonos online pénztárcában tárolja a valutáját, az olyan cégek, mint a Ledger és a rivális Trezor fizikai eszközöket gyártanak, amelyeket egyesek biztonságosabbnak tartanak, mivel azok el vannak választva az internettől.
A Decryptnek adott interjújában Pascal Gauthier, a Ledger vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat olyan fejlesztői platformmá fejlődött, amely képes interakcióba lépni a legkülönbözőbb alkalmazásokkal.

„Ahogy az iPhone a Web 2 platformja, úgy a Ledger a Web 3 platformja” mondta.


A Ledger a közelmúltban többek között a MetaMask és a Coinbase Wallet defi-tárcákat is hozzáadta a platformjához.
Ami a betéti kártyát illeti, a felhasználók a Ledger Live platformon keresztül tudnak majd pénzt utalni rá, amely a Ledger eszközökhöz kábelen vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozik, az eszköztől függően.

A kártya a Crypto Life vagy „CL” márkanevet viseli, és a Visa hálózatára támaszkodik a tranzakciók lebonyolításához.
A Ledger a felhasználó kriptóját fiatra konvertálja, hogy a kereskedőknek bármilyen vásárlásért fizetni tudjon, kivéve, ha a felhasználó úgy dönt, hogy a kriptófedezetén alapuló készpénzhitelkeretet hoz létre.
A vállalat szerint a hitelkeret kamatlába akár 0% is lehet, de a hitelkínálat csak bizonyos régiókra lesz korlátozva – ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem lesz elérhető az Egyesült Államokban, ahol a szabályozóhatóságok keményen fellépnek minden kriptohitelre hasonlító dologgal szemben.
A kártyatulajdonosok azt is elintézhetik majd, hogy a fizetésük egészét vagy egy részét a betétszámlájukra utalják, és azt Bitcoinra vagy Ethereumra váltsák át.
A Ledger nem közölt részleteket a díjstruktúráról, de Gauthier szerint a költségek hasonlóak lesznek más hasonló ajánlatokhoz.

A betéti kártya bevezetésével a Ledger csatlakozik a Coinbase-hez és más kriptovállalatokhoz, amelyek gyorsan terjeszkednek a hagyományos banki szolgáltatásokba.
Gauthier szerint a bankkártya valószínűleg először az Egyesült Királyságban lesz elérhető, majd az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban.

Olvastad már? Exponenciális növekedés előtt áll a bitcoin a Fundstrat vezető stratégája szerint

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!