Két hónap alatt két fejlesztő távozott a Bitcoin Core-tól

-

Dobson már a második fejlesztő, aki az elmúlt két hónapban elhagyta a Bitcoin Core-t.
Samuel Dobson fejlesztő csütörtök este egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy három év után lemond a Bitcoin Core karbantartói posztjáról, mivel „nem tudok a feladatra tovább szükséges időt szentelni, lévén, hogy a doktori tanulmányaim végéhez közelednek”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin Core tárca karbantartójaként Dobson közvetlen hozzáféréssel rendelkezett a kriptopénz kódjához a GitHubon, jogosult volt jóváhagyni a változtatásokat és javítani a Bitcoin-szoftveren. Emellett a protokoll biztonságáért is ő felelt.
Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy egy nap visszatérjen a BTC Core fejlesztéséhez, Dobson azt válaszolta a Cointelegraphnak, hogy jelenleg a doktori címére koncentrál elsősorban.


És bár még nem döntötte el, hogy mit fog csinálni a diploma megszerzése után, nem érdekli más kriptovaluták fejlesztése.
Dobson kijelentette, hogy különösen hálás „hihetetlenül nagylelkű szponzorának”, John Pfeffernek a támogatásáért, amely nélkül nem tudta volna előtérbe helyezni a Bitcoinon való részmunkaidős munkát.

Felhívást intézett a Twitter közösségéhez, hogy a nyílt forráskódú projektek természete miatt fontolják meg egy fejlesztő anyagi támogatását.
A Cointelegraph-nak is nyilatkozott:

„A Bitcoin Core fejlesztése nyilvánvalóan hatalmas változásokon ment keresztül azóta, hogy Satoshi idejében megalkották. Nyílt forráskódú projektként mindig is érdekes és nehezebb helyzetben lesz finanszírozási szempontból, de az olyan dolgok, mint a Brink, a Chaincode, a Spiral és a GitHubon keresztüli közvetlen fejlesztői szponzoráció sokat segítettek”.

A Bitcoin október óta már két karbantartót veszített el. Dobson távozásával ötre csökkent a Bitcoin kódjához közvetlen hozzáféréssel rendelkező fejlesztők száma a Bitcoin Fórumon frissített lista szerint.

Olvastad már? Kriptobankkártyát indít a Ledger

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!