Két hónap alatt két fejlesztő távozott a Bitcoin Core-tól

-

Dobson már a második fejlesztő, aki az elmúlt két hónapban elhagyta a Bitcoin Core-t.
Samuel Dobson fejlesztő csütörtök este egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy három év után lemond a Bitcoin Core karbantartói posztjáról, mivel „nem tudok a feladatra tovább szükséges időt szentelni, lévén, hogy a doktori tanulmányaim végéhez közelednek”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin Core tárca karbantartójaként Dobson közvetlen hozzáféréssel rendelkezett a kriptopénz kódjához a GitHubon, jogosult volt jóváhagyni a változtatásokat és javítani a Bitcoin-szoftveren. Emellett a protokoll biztonságáért is ő felelt.
Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy egy nap visszatérjen a BTC Core fejlesztéséhez, Dobson azt válaszolta a Cointelegraphnak, hogy jelenleg a doktori címére koncentrál elsősorban.


És bár még nem döntötte el, hogy mit fog csinálni a diploma megszerzése után, nem érdekli más kriptovaluták fejlesztése.
Dobson kijelentette, hogy különösen hálás „hihetetlenül nagylelkű szponzorának”, John Pfeffernek a támogatásáért, amely nélkül nem tudta volna előtérbe helyezni a Bitcoinon való részmunkaidős munkát.

Felhívást intézett a Twitter közösségéhez, hogy a nyílt forráskódú projektek természete miatt fontolják meg egy fejlesztő anyagi támogatását.
A Cointelegraph-nak is nyilatkozott:

„A Bitcoin Core fejlesztése nyilvánvalóan hatalmas változásokon ment keresztül azóta, hogy Satoshi idejében megalkották. Nyílt forráskódú projektként mindig is érdekes és nehezebb helyzetben lesz finanszírozási szempontból, de az olyan dolgok, mint a Brink, a Chaincode, a Spiral és a GitHubon keresztüli közvetlen fejlesztői szponzoráció sokat segítettek”.

A Bitcoin október óta már két karbantartót veszített el. Dobson távozásával ötre csökkent a Bitcoin kódjához közvetlen hozzáféréssel rendelkező fejlesztők száma a Bitcoin Fórumon frissített lista szerint.

Olvastad már? Kriptobankkártyát indít a Ledger

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!