A bitcoin jelenlegi viselkedése a 2017-es kitörés előszelét tükrözi az elemzők szerint

-

A bitcoin árfolyama újabb eladási hullámnak engedett, de az elemzők szerint a jelenlegi 47.500 dolláros piaci struktúra a 2017-es korai bikapiacot tükrözi.
A kriptopiacok ismét megtorpantak, miután a bitcoin (BTC) ára december 9-én 47.500 dollárra csökkent, de a legtöbb elemző egyetért abban, hogy az ár a 40.000 és 55.000 dollár közötti tartományban marad, amíg az ünnepi szezon el nem múlik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy az 50.000 dolláros támaszszint kora reggeli védelmét az eladók legyűrték, és Ben Lilly független piaci elemző szerint a mögöttes támaszszinteken tett ajánlatok nem sok bizalmat ébresztenek a bikákban.


Megnézzük, mit mondanak az elemzők és a kereskedők a legutóbbi árfolyamakcióról, és hogy a BTC jelenlegi árfolyamcsökkenése jelzi-e azt, hogy egy medvepiac van kialakulóban.

A bikák a 47.000 dolláros támasz megtartására törekednek

A heti árfolyamakcióba betekintést nyújtott Rekt Capital elemző Twitter-felhasználó, aki az alábbi ábrát tette közzé a BTC árfolyamakciója szempontjából jelenleg releváns támasz- és ellenállási szinteket illetően.

BTC/USDT 1 hetes diagram. Forrás: Twitter

Rekt Capital szerint:

„A BTC azzal fenyeget, hogy elveszíti ezt a piros támaszt, de nincs megerősített bontás. A piros alatt van a narancssárga terület, egy erős támasz, amely februárban és szeptemberben két -25%-os korrekciónak vetett véget. Általában a pirosnak ki kell tartania, hogy elkerülje a narancssárgára való esést.”

Michaël van de Poppe főállású kereskedő és a Cointelegraph munkatársa szintén figyelemmel kíséri az árfolyam alakulását ezen fontos támaszszintek körül, és az alábbi chartot tette közzé, amely felvázolja a „make it or break it” támaszszintet az alacsony 40.000 dolláros szinten.


Poppe szerint,

„Hopp, hopp, hopp ez a bitcoin. Egy kulcsfontosságú terület, amit tartani kell, az a régió, amit már megérintettünk 42.000 dollárnál. A zárás 46K-47K dollár felett volt, és én egyáltalán nem szeretném, ha ezt elveszítenénk.”

A zászlós alakzat egy esetleges pattogásra utal

A BTC heti árfolyamának további elemzését TechDev adta, aki az alábbi tweetet tette közzé:


A képen a Bitcoin grafikonján felvázolja a zászlóalakzatot, amelyet a múltban bizonyítottan bikás kitörések követtek.
Ahogy TechDev a tweetje végén kifejti, senki sem mondta soha, hogy a pénzkeresés és a BTC hosszú távú kilátásaihoz való ragaszkodás könnyű, és a legnagyobb jutalom azoknak van fenntartva, akik kitartanak az olyan küzdelmes időszakokban, mint amilyenekkel a piac jelenleg szembesül.

A bitcoin árfolyammozgása a 2017-es piacra hasonlít

Egy utolsó kis betekintést nyújtott még Nunya Bizniz Twitter-felhasználó, aki az alábbi grafikont tette közzé, amely a BTC árfolyam-akcióját hasonlítja össze a 2017-es bikapiaci ciklus során a jelenlegi grafikonhoz, és utalt arra, hogy a közeljövőben egy lehetséges kitörés közeledik a bitcoin számára.

2017-es BTC/USD árakció a jelenlegi BTC/USD árakcióval szemben. Forrás: Twitter

Nunya Bizniz így fogalmazott:

„Az ármozgás egy korábbi ATH-nál, amely a mostanihoz leginkább hasonlít, 2017-ben volt.”

Bár az, hogy mi történik a bitcoin árával a közeljövőben, még nem látszik, úgy tűnik, hogy a maroknyi 100.000 dolláros előrejelzés 2021 végére már nem olyan optimista, és ez a lehetőség esetleg csak valamikor 2022-ben következik be, ha egyáltalán bekövetkezik.

A teljes kriptopénzpiac tőkeértéke jelenleg 2,25 billió dollár, a Bitcoin dominanciája pedig 40,1%-on áll.

Olvastad már? 82 millió dollár értékben vásárolt bitcoint a MicroStrategy

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!