Mi lenne, ha A Gyűrűk Ura a bitcoinról szólna?

-

Egyes elképzelések szerint a bitcoin több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, mint amelyeket főleg a fantasztikus történetek hőseihez szokás társítani. e pontosan melyek is ezek, és milyen hősök?

A 2022-23 közötti időszakban is rengeteg kritika született arról, hogy a bitcoin végre meghalt, de most már tényleg, aztán ma mégis 70 ezer dollár környékén van az árfolyama.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De a sötét napokban sokan elveszthették a hitüket, hogy a bitcoin valaha is visszanyeri korábbi fényét. 2024 viszont új csúcsokkal indul, és a korábbi rekord már meg is dőlt.

A nagy ellenzők között olyanokat találunk, mint Peter Schiff, az aranyrajongó közgazdász, aki már egy évtizede arról papol, hogy a bitcoin lufi bármelyik pillanatban kipukkanhat. Ennek ellenére nem akar kipukkanni, sőt.

Vannak, akik szerint ezzel olyasmit tesz, mint amelyet párhuzamba lehet állítani A Gyűrűk Ura című fantasztikus regénnyel, illetve annak a hőseivel.

A bitcoin olyan, mint Gandalf

A nagy varázsló, aki a gonosz Szarumánnal is megküzdött, és a Gyűrű Szövetségét védte az alvilági tűzdémon, a Balrog ellenében.

A démon elleni küzdelem majdnem az életébe került, de végül visszatért az árnyékokból, erősebben, mint valaha.

2022 novemberében, az FTX csődje után a bitcoin 16 ezer dollárig esett, most, másfél évvel később viszont erősebb, mint valaha.

De ugyanez történt már 2018-ban is, mikor 3000 dollárig esett vissza a 20 ezer dolláros csúcsról.

Nem is, mert a bitcoin olyan, mit Aragorn

Gondor örököse, az emberek vezetője fontos része a történetnek, és a bitcoin nagyon hasonló vezetői tulajdonságokkal van felvértezve. A bitcoin kapitalizációja a legnagyobb.

Az altcoinok a bitcoin mozgását követik. a bitcoin decentralizált, és nem engedelmeskedik senkinek, nem tartozik elszámolással senki felé.

Aragorn függetlenségre vágyik, szemben Szauron vágyaival, aki igába hajtaná az egész világot.

Vagy a bitcoin inkább Legolas?

A Bitcoin hálózata rendkívül megbízható, és mint egy kiemelkedő íjász, nem téveszti el a célt.

Az átlag 10 perces blokkidőt jól tartja, a teljes története alatt mindössze kétszer állt le a kezdeti napokban, mikor kialakulás alatt állt a rendszer, és az elmúlt évtizedben ilyen már egyszer sem történt.

A hibákat a fiatalság számláára lehet írni, amelyeket már kinőtt.

A tranzakciós idő tekintetében lehet, hogy nem számít olyan gyorskezűnek mint egy íjász, így a megfelelő párhuzam esetleg Gimli lehet, Legolas törpe bajtársa, aki bár nem a leggyorsabb, de lehet rá számítani.

A bitcoin lenne a drágaság?

A bitcoinról nehéz úgy beszélni, hogy ne említenénk meg a felezést. Meghatározott időközönként, négy évente megfeleződik a blokkokért járó bányászati jutalom, ezzel pedig a kibocsátási ráta lecsökken.

Ez egyfajta ritkasági hatással járhat, és könnyen lehet, hogy idővel egyre többet fog érni az emberek szemében, csakúgy, mint az Egy Gyűrű, a drágaság.

Nem szabad követni Szméagol példáját!

bitcoin

A bitcoin számos jó tulajdonsággal rendelkezik, és ezért sokan ígéretes befektetési lehetőségként tekintenek rá, de nem szabad elfelejteni, hogy mindig, mindenben van kockázat!

A kriptopiac egyik aranyszabálya, hogy sosem szabad több pénzt befektetni, mint amennyinek az elvesztése nem okozna nagy bajt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Szméagol megszállottjává vált az Egy Gyűrűnek, és végül a drágaságával együtt a Végzet Hegyének a tüzében égett el.

Olvastad már? El Salvador elkezd Bitcoin-t vásárolni?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!