Már a külföldiek is használhatják a digitális jüant

-

A Kínai Népbank bejelentette, hogy a külföldiek számára is lehetővé teszik a digitális jüan használatát, és meg is osztották az ehhez szükséges információkat a nagyközönséggel.

A helyi sajtó bejelentése alapján a turisták hozzá tudják kapcsolni a bankkártyájukhoz a kormán által kiadott hivatalos applikációt, és így tudnak digitális jüannal fizetni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Töltse le az e-CNY alkalmazást és nyissa meg a digitális jüan pénztárcát

Az e_CNY használatához ugyanarra a tárcaprogramra van szükségük, mint a helyi lakosoknak, és ezt a helyi bankokon keresztül tudják regisztrálni, még akkor is, ha nem rendelkeznek számlával a kínai pénzintézeteknél.

A regisztrációt ráadásul már külföldön is el lehet végezni, mivel az ügyfélszolgálat 210 országban elérhető.

Névtelenül is lehet tárcát nyitni, és ehhez nem szükséges a bankok közreműködése, és személyes információt sem kell megadni, viszont ebben az esetben tőkekorlátozásokra lehet számítani.

Legfeljebb 282 dollár értékű tranzakciót bonyolíthatnak, és a napi pénzforgalom nem haladhatja meg a 705 dollárt.

A tárcanyitáshoz egy telefonszám kell, és ezután hozzá lehet kapcsolni a Visa és a Mastercard által kibocsátott kártyát, hogy fel lehessen tölteni az egyenleget.

A hivatalos információk alapján a közeljövőben több nemzetközi kártyaszolgáltató is elérhető lesz még.

Fizetés előtt a tárcákat fel kell tölteni, és miután ez megvan, a mobilos fizetéshez hasonlóan lehet használni mind az online vásárlás során, vagy éppen a különböző kereskedőknél, szolgáltatóknál, ahol támogatott a digitális jüan, mint fizetőeszköz.

Ha a turisták túl sok pénzt töltenek a tárcájukba, és nem használják fel, egyszerűen vissza lehet utaltatni az összeget a saját kártyára.

Hong Kong esetében az úgynevezett Faster Payment System felhasználói szintén elérik ezeket a tárcákat, és az egyenlegüket Hong Kongban is fel tudják tölteni, jutalékmentesen, több bank közreműködésével is, például a HSBC, a Hang Seng Bank, vagy éppen a Standard Chartered rendszerén keresztül.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A beszámolók alapján hagyományos kártyaformátumú fizikai tárcát is igényelni lehet, amellyel a mobilfizetési terminálokat lehet használni hasonlóan az Apple Pay megoldásához.

Olvastad már? A Solana értéke növekszik, a befektetők csodálkoznak a hosszútávú fennmaradásán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!