El Salvador elkezd Bitcoin-t vásárolni?

-

A legújabb tranzakciós adatok azt jelzik, hogy El Salvador valószínűleg fokozza a Bitcoin, a 21. század digitális aranyának felhalmozására irányuló stratégiáját.

Egy hideg pénztárca, amelyet El Salvador-hoz kötődőnek azonosítottak, 1 BTC-t kapott átutalással a Bitfinex kriptopénzváltótól.

A Bitfinex arról ismert, hogy nagy intézményi vásárlókat szolgál ki a kriptopénzpiacon, ami arra utal, hogy a nemzet folyamatosan erősíti Bitcoin-tartalékait.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin nemzeti szintű bevezetésében El Salvador élen jár, következetesen vásárolja a kriptopénzt és integrálja azt a gazdasági keretrendszerébe.

A legújabb tranzakció arra utal, hogy a felvásárlások üteme növekedhet. A lépés nem csak El Salvador államkincstára szempontjából jelentős, hanem egy olyan ország mutatója is, amely a Bitcoin decentralizált jellegét kihasználva diverzifikálja nemzeti tartalékait.

A Bitcoin árfolyamgrafikonját vizsgálva a digitális valuta az elmúlt hónapokban erőteljes emelkedő tendenciát mutatott.

A mozgóátlagok (MA-k) egymás után illeszkednek, az 50 napos MA a 100 napos fölött van, és mindkettő a 200 napos MA felett, ami erős bikapiacot jelez.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A Bitcoin jelenleg a 60.000 dolláros szint felett kereskedik, miután a közelmúltban a 78.000 dolláros küszöb közelében volt a legmagasabb értéke.

A Relative Strength Index (RSI), bár visszahúzódik a túlvett állapotból, továbbra is emelkedett, ami arra utal, hogy a lendület a potenciális rövid távú volatilitás ellenére is folytatódhat.

A Bitcoin jövőbeni teljesítményének előrejelzésében feltétlenül figyelembe kell venni a konkrét árszinteket és küszöbértékeket.

Támogató szintek vannak jelen az 50 napos MA-nál 58.000 dollár körül, amelyet egy jelentősebb szint követ az 50.000 dolláros pszichológiai határnál, amely a 100 napos MA-hoz igazodik.

Ennek áttörése a 44.000 dollár közelében lévő 200 napos MA teszteléséhez vezethet, ami döntő fontosságú lenne a hosszú távú bikás kilátások fenntartása szempontjából.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ha a jelenlegi lendület rövid- és középtávon kitart, és a Bitcoin visszaszerzi a 70.000 dolláros szintet, akkor a pozitív hangulat és az olyan adoptációs hírek, mint például az El Salvador vásárlásai által támogatott korábbi csúcsot célozhatja meg, vagy akár új csúcsokat is elérhet.

A makrogazdasági környezet vagy a szabályozási környezet kedvezőtlen fejleményei azonban hozzájárulhatnak e pályák átértékeléséhez.

Olvastad már?  Leállítja az NFT projektjét a Starbucks

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!