Leállítja az NFT projektjét a Starbucks

-

A tavalyi év során több nagy cég leállt a saját NFT-projektjével, most pedig a Starbucks jelentette be, hogy ők is ugyanígy tesznek.

A kávézólánc digitális bélyegeket adott ki token formájában, amelyeket a vendégeik jutalomént kaphattak meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tervek alapján idén március végéin működő, Odyssey Beta néven futó kezdeményezés keretein belül a vásárlók különböző játékos feladatokban vehettek részt, ahol jutalomként tokeneket kaphattak, amelyeket aztán további játékokra, vagy egyedi élményekre válthattak át.

Emellett egy saját piacteret is fenntartottak ennek a projektnek, és egy saját közösségi Discord-csatornát, amelyeket szintén leállítanak majd.

„Az Odyssey Marketplace a jelenlegi formájában megszűnik, és a Nifty piacterére költözik át. Az Odyssey kollekció elemeivel a továbbiakban azon a platformon lehet kereskedni.”

A leállás pontos okát nem osztotta meg a Starbucks, és a jelenlegi információk alapján azt sem lehet tudni, hogy a cég tervez-e bármiféle további web3-as kezdeményezést.

A cég mindenesetre úgy fogalmazott, hogy a cég előrehaladása nem áll meg a területen, és felkészülnek a folytatásra.

A Starbucks NFT-projektje 2022 szeptemberében indult, amely kifejezetten nehéz időszaknak számított a kriptoiparban. Májusban bedőlt a Terra ökoszisztéma, júliusban a Celsius, majd nem sokkal később az FTX tőzsde is.

Az Odyssey kollekciót a Polygon hálózatán indították el, mivel annak alacsony az energiafogyasztása.

Akkor úgy fogalmaztak, hogy a proof of stake szavazási megoldása sokkal energiahatékonyabb, így azon a rendszeren fogják futtatni a projektjüket.

Januárban a Gamestop is bejelentette, hogy leállítják az NFT-piacterüket, és tavaly ilyenkor a Meta is inaktiválta az NFT funkciókat a Facebook és az Instagram platformokon.

Ez utóbbiak esetében mindössze 10 hónapon keresztül voltak aktívak az NFT-k.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A sajtóban 2023 decemberében jelent meg egy felmérés, amelyben különböző web3-as vállalatokat kérdeztek meg, hogy a várakozásaik alapján a 2024-es évben hogyan alakul az NFT-szektor sora.

Egyes nézetek szerint az NFT-k valódi eszközosztállyá növekednek majd, valódi felhasználási módokkal, és ezzel bebizonyítják, hogy a területben több rejlik, mint a profilképek kollekciói, mivel ennél értékesebb piacokra is be lehet majd törni a technológiával, például a nemesfémek, vagy az ingatlanok területére.

Olvastad már? A Book of Meme mém érme vilámgyorsan elérte az 1 milliárdos kapitalizációt, a Dogecoin20 lehet a következő?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!