A GameStop visszavonul a kriptopénzek világából

-

A GameStop úgy döntött, hogy bezárja NFT piacterét, ezzel jelezve visszavonulását a kriptopénz területről.

A platformon közzétett közleményen keresztül tett bejelentés a döntés elsődleges okaként „a kriptoterület folyamatos szabályozási bizonytalanságát” említi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A GameStop NFT piactere hivatalosan 2022 halloweenkor indult el, a játékeszközökre összpontosítva és az ImmutableX-szel, egy Ethereum Layer 2 blokkláncmegoldással kötött partnerséggel.

A lépés a GameStop fokozatos kivonulásának folytatása a kriptopénz-arénából, miután augusztusban megszüntette kriptotárcáját.

A vállalat biztosította vásárlóit, hogy továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy alternatív piactereken értékesítsék NFT-jeiket, mivel ezek a digitális eszközök alapvetően a blokkláncon vannak elhelyezve, és nem kötődnek kizárólag egyetlen platformhoz sem.

A GameStop NFT piacterének bezárása nem biztos, hogy sokként érte az iparági megfigyelőket, tekintve, hogy viszonylag kis hatással volt a teljes NFT-kereskedelmi környezetre.

Valójában a piactér X-fiókja az előző év szeptembere óta inaktív maradt.

Mindazonáltal a döntés figyelemre méltó változást jelent a GameStop számára, amely 2022-ben a Web3 világába való belépésével próbálta bevonni hűséges kiskereskedői közösségét.

Az amerikai kriptójátékosok bizonytalan szabályozási környezettel szembesülnek

A GameStop által említett szabályozási bizonytalanság ismerős magyarázat a digitális eszközökkel kapcsolatos kezdeményezések visszavonására vagy törlésére.

A vállalat döntése tükrözi a kriptoiparban a közelmúltban bekövetkezett fejleményeket, különösen a Gary Gensler elnök vezetésével az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) által végrehajtó intézkedések számának növekedését.

Még júniusban a bizottság beperelte a Binance-t, a világ legnagyobb kriptopénz-tőzsdéjét és a Coinbase-t, a legnagyobb amerikai kriptopénz-tőzsdét is.

A SEC tavaly a Kraken és a Bittrex kriptotőzsdék, valamint a Nexo kriptohitelezési platform ellen is végrehajtási intézkedéseket foganatosított.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Gensler továbbá aggodalmának adott hangot a kriptopiacon tapasztalható csalások elterjedtsége miatt, azt állítva, hogy „túl sok” a rosszakaró.

Azt mondta, hogy a kripto befektetőknek nem szabad azt feltételezniük, hogy az értékpapírtörvények védelmét élvezik, még akkor sem, ha ezek a törvények számos kriptovalutára vonatkoznak.

„Az amerikai befektetők nem kapnak teljes körű, tisztességes és valós tájékoztatást. A platformok, a közvetítők pedig olyan dolgokat tesznek, amelyeket soha nem engednénk meg, vagy nem gondolnánk, hogy a New York-i tőzsde vagy a Nasdaq megtenné.”

Nemrégiben, miután a SEC biztosai – köztük Gensler – 3-2 arányban megszavazták a spot Bitcoin ETF-ek engedélyezését, a SEC elnöke ismét visszavágott a kriptovalutáknak.

„Bár ma jóváhagytuk bizonyos spot Bitcoin ETF-részvnyek tőzsdei jegyzését és kereskedését, nem hagyjuk jóvá és nem támogatjuk a Bitcoint” – mondta Gensler közleményében.

Azt tanácsolta a befektetőknek, hogy maradjanak óvatosak a Bitcoinhoz és a kriptotermékekhez kapcsolódó kockázatokkal kapcsolatban.


Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!