A Solana átlépte a 200 dollárt, és a Google Trends népszerűségi listájának élén áll

-

A Solana natív tokenje az elmúlt 24 órában a szélesebb körű piaci konszolidáció ellenére is lenyűgöző növekedést ért el, meghaladva a 200 dollárt.

A SOL 11%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában, és jelenleg a CoinMarketCap szerint 203 dolláron kereskednek vele a cikkírás idején.

solana
Forrás: coinmarketcap.com

A SOL emellett több mint 90 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet, ami a 4. legnagyobb kriptopénzként pozícionálja a piacot.

A Solana 2021 decembere óta először 2024. március 17-én lépte át a 200 dolláros határt.

Mi hajtja a Solana fellendülést?

A hétvégén a Solana hálózati aktivitása meghaladta az Ethereum (ETH) aktivitását, köszönhetően a SOL-alapú mémérméknek.

A DefiLlama adatai szerint a Solana teljes kereskedési volumene elérte a 3,52 milliárd dollárt, ami március 16-án több mint 1,1 milliárd dollárral haladta meg az Ethereum napi forgalmát.

A Solana-alapú BOOK OF MEME (BOME) token vasárnap az elmúlt 24 órában 322%-kal ugrott az egekbe. Egy nap alatt átlépte az 1 milliárd dolláros piaci értékhatárt, 4,73 milliárd dolláros lenyűgöző kereskedési volumennel.

A másik lehetséges hajtóerő a Solana decentralizált pénzügyi (DeFi) teljes értékzárának (TVL) tulajdonítható az elmúlt hónapban.

A DefiLlama jelentése szerint a TVL több mint 80%-kal nőtt, ami az elmúlt két év legmagasabb szintjét jelenti.

A Solana népszerűsége a Google Trends-ben megütötte a 100-as értéket

Újabb jelentős lépésként a „Solana” kulcsszó keresési népszerűsége 100-as értéket ért el a Google Trends-ben. Ez az elmúlt öt év legmagasabb értékét jelenti.

„A második legmagasabb a keresési népszerűség 84-es értéke 2021. szeptember elején” – mondta a blokklánc online nyomozó WuBlockchain.

Mindez azonban nem újdonság a kriptovaluta számára. A Solana 2023 decemberében a keresési érdeklődés több mint kétszeresére ugrott az Ethereum keresési érdeklődésének több mint kétszeresére.

A tendencia egyértelműen jelezte, hogy a befektetők érdeklődése a SOL felé tolódik el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Google Trends adatai akkor azt jósolták, hogy a Solana keresési érdeklődése hamarosan 100-as értéket fog elérni. A definíciója szerint a 100-as érték „a kifejezés népszerűségének csúcsát” jelenti.

A trend megugrásával párhuzamosan a Lookonchain arról számolt be, hogy a nagybefektetők SOL-állományaik eladásával tőkét kovácsolnak a profitból.

„Ahogy a SOL ára emelkedik, a bálnák elkezdik eladni a SOL-t, hogy profitot termeljenek”.

Olvastad már? A Book of Meme mém érme vilámgyorsan elérte az 1 milliárdos kapitalizációt, a Dogecoin20 lehet a következő?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!