Mi áll a hirtelen megnövekedett Ethereum kivonások mögött?

-

Az Ethereum (ETH) világában az idei év során történtek olyan események, amelyek alapjaiban változtatták meg az állományozás (staking) dinamikáját és a felhasználók viselkedését.

Az év elején megjelent Shapella frissítés kinyitotta az utat az állományozás számára, eltávolítva a korábbi bizonytalanságokat, és megbízhatóvá téve ezt a tevékenységet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Beacon lánc okos szerződésében lévő ETH befektetésének lehetősége hirtelen vonzóvá vált, és az emberek kezdték aktívan használni ezt a lehetőséget.

Ennek eredményeként az ETH befizetések folyamatosan meghaladták a visszavonásokat, és az állományozott ETH mennyisége folyamatosan nőtt.

Azonban az elmúlt hét során egy meglepő változás figyelhető meg ebben a trendben.

Az on-chain elemzési vállalat, az IntoTheBlock, szerint ez a hét a legmagasabb napi visszavonási összeget hozta július óta, több mint 58.000 ETH-t vontak ki augusztus 28-án.

Ezen visszavonások érdekessége az, hogy azok az eredeti befektetett összeget tették ki, amit mostanában „tőke” néven emlegetnek.

A felhasználók csak akkor oldják fel teljes egyenlegüket, amikor teljesen kilépnek az állományozási folyamatból.

Másrészt a részleges visszavonások, vagyis a stakingből származó jutalmak, automatikusan a visszavonási számlákra kerülnek, és a felhasználók folytathatják az állományozást.

Az érdekes kérdés az, hogy miért volt ez a hirtelen visszavonási hullám. Ráadásul ezek a visszavonások éppen egy nappal azután következtek be, hogy a Grayscale sikerrel járó piaci emelkedést hozott.

Általában az ETH visszavonásokat az emberek azért hajtanak végre, hogy azokat a kriptotőzsdéken eladhassák.

Bár nincs konkrét bizonyíték, az okos befektetők talán feloldották és eladták az ETH állományukat a gyors nyereség reményében.

Fontos megjegyezni, hogy ez az esemény hétfőn egy kivétel volt, és a trend gyorsan visszatért a korábbi folyamathoz.

A Glassnode frissítése szerint az összes állományozott ETH mennyisége továbbra is új csúcsokat ér el, és jelenleg 28,5 millió ETH van befektetve, ami 46%-kal több, mint a Shapella frissítés idején.

Bár az ETH nem tudta sokáig megtartani az augusztus 28-i emelkedését, a Grayscale sikeréből származó optimizmus hamar elszállt, miután az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ismét elhalasztotta döntését a spot Bitcoin (BTC) ETF-ekről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ETH írás közbeni értéke 1635 dollár volt, ami 1,13%-os csökkenést jelent az előző héthez képest, a CoinMarketCap szerint.

Olvastad már? A Ripple új fellebbezést nyújt be a SEC elleni jogi csatában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!