Mi áll a hirtelen megnövekedett Ethereum kivonások mögött?

-

Az Ethereum (ETH) világában az idei év során történtek olyan események, amelyek alapjaiban változtatták meg az állományozás (staking) dinamikáját és a felhasználók viselkedését.

Az év elején megjelent Shapella frissítés kinyitotta az utat az állományozás számára, eltávolítva a korábbi bizonytalanságokat, és megbízhatóvá téve ezt a tevékenységet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Beacon lánc okos szerződésében lévő ETH befektetésének lehetősége hirtelen vonzóvá vált, és az emberek kezdték aktívan használni ezt a lehetőséget.

Ennek eredményeként az ETH befizetések folyamatosan meghaladták a visszavonásokat, és az állományozott ETH mennyisége folyamatosan nőtt.

Azonban az elmúlt hét során egy meglepő változás figyelhető meg ebben a trendben.

Az on-chain elemzési vállalat, az IntoTheBlock, szerint ez a hét a legmagasabb napi visszavonási összeget hozta július óta, több mint 58.000 ETH-t vontak ki augusztus 28-án.

Ezen visszavonások érdekessége az, hogy azok az eredeti befektetett összeget tették ki, amit mostanában „tőke” néven emlegetnek.

A felhasználók csak akkor oldják fel teljes egyenlegüket, amikor teljesen kilépnek az állományozási folyamatból.

Másrészt a részleges visszavonások, vagyis a stakingből származó jutalmak, automatikusan a visszavonási számlákra kerülnek, és a felhasználók folytathatják az állományozást.

Az érdekes kérdés az, hogy miért volt ez a hirtelen visszavonási hullám. Ráadásul ezek a visszavonások éppen egy nappal azután következtek be, hogy a Grayscale sikerrel járó piaci emelkedést hozott.

Általában az ETH visszavonásokat az emberek azért hajtanak végre, hogy azokat a kriptotőzsdéken eladhassák.

Bár nincs konkrét bizonyíték, az okos befektetők talán feloldották és eladták az ETH állományukat a gyors nyereség reményében.

Fontos megjegyezni, hogy ez az esemény hétfőn egy kivétel volt, és a trend gyorsan visszatért a korábbi folyamathoz.

A Glassnode frissítése szerint az összes állományozott ETH mennyisége továbbra is új csúcsokat ér el, és jelenleg 28,5 millió ETH van befektetve, ami 46%-kal több, mint a Shapella frissítés idején.

Bár az ETH nem tudta sokáig megtartani az augusztus 28-i emelkedését, a Grayscale sikeréből származó optimizmus hamar elszállt, miután az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ismét elhalasztotta döntését a spot Bitcoin (BTC) ETF-ekről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ETH írás közbeni értéke 1635 dollár volt, ami 1,13%-os csökkenést jelent az előző héthez képest, a CoinMarketCap szerint.

Olvastad már? A Ripple új fellebbezést nyújt be a SEC elleni jogi csatában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!