A Ripple új fellebbezést nyújt be a SEC elleni jogi csatában

-

A Ripple (XRP) ügyvédjei megtámadták az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) a folyamatban lévő perben benyújtott fellebbezés iránti kérelme miatt.

Egy szeptember 1-jén keltezett beadványában a Ripple jogi csapata azzal érvelt, hogy a SEC fellebbezését elsősorban egy korábbi bírósági döntéssel való elégedetlensége indokolta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A beadványt a New York állam amerikai kerületi bíróságához nyújtották be.

Azt állította továbbá, hogy a SEC nem teljesítette a fellebbezéshez szükséges követelményeket. Továbbá a beadványban felszólították a bírót, hogy utasítsa vissza az ilyen jellegű kérelmet.

A Ripple jogi csapata azt állította, hogy „az ideiglenes fellebbezéshez szükséges kivételes körülmények” szembetűnően hiányoztak ebben az ügyben.

A Ripple egyértelműen kifejezte álláspontját, és kijelentette,

„A SEC meg sem kísérelte, hogy teljesítse a halasztáshoz szükséges követelményeket, még azután sem, hogy az alperesek ezt a mulasztást a beadványt megelőző levelükben feltárták. Az alperesek külön írják, hogy ellenzik a SEC kérelmét. A Ripple is csatlakozik ehhez az ellenvetéshez.”

A SEC fellebbezést kér az XRP-perben

Ez a jogvita 2020 decemberére nyúlik vissza, amikor a SEC Analisa Torres bíró azonban júliusban úgy döntött, hogy az XRP nem felel meg a SEC értékpapírként való besoroláshoz szükséges kritériumoknak.

Ezt a döntést követően több tőzsde is bejelentette, hogy tervezi az XRP újbóli bevezetését, ami a hangulat megváltozását jelzi.

Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója augusztus 29-én egy bejegyzésben fejezte ki aggodalmát a SEC intézkedéseivel kapcsolatban.

Garlinghouse megjegyezte,

„Szomorú, hogy az amerikai kriptóközösségben oly sokaknak kell jogi eljáráshoz folyamodniuk, hogy bebizonyítsák, hogy ez a SEC nem ura a helyzetnek, és folyamatosan téved a tényekkel és a joggal kapcsolatban”.

A SEC nevezetesen 2023 folyamán több kriptopénz-vállalatot is üldözőbe vett az értékpapírok megsértésének vádjával, köztük a Ripple (XRP) és a Coinbase (COIN) társaságokat.

Jelentős fejlemény, hogy a Grayscale vagyonkezelő augusztus 29-én jogi győzelmet aratott a SEC ellen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A győzelem egy fellebbezésből eredt, amely elrendelte a Grayscale azonnali Bitcoin tőzsdén kereskedett alapra (ETF) vonatkozó kérelmének felülvizsgálatát.

A jogi harc a SEC és a Ripple között folytatódik. Analisa Torres bírónő esküdtszéki tárgyalást javasolt, amelyet 2024 második negyedévére tűztek ki.

Ez a nagy horderejű ügy továbbra is a kriptopénz-iparág folyamatban lévő szabályozási környezetének egyik központi eleme.


Olvastad már? A Coinbase listázta a PayPal stablecoinját a PYUSD-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!