Kínában jogi tulajdonként ismerik el a virtuális eszközöket

-

Kína egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy hivatalosan is elismerje a virtuális eszközöket jogos tulajdonként az ország területén.

Egy kínai népügyi bíróság jelentést tett közzé, amely részletesen foglalkozik a virtuális eszközök jogi helyzetével Kínában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint a meglévő kínai jogrendszer jogilag elismeri a virtuális eszközöket tulajdonként, és védelmet biztosít számukra.

Annak ellenére, hogy Peking 2021-ben szigorú tiltást hozott a kriptovalutákra, a kínai bíróságok lassan, de biztosan elismerik a virtuális eszközök tulajdonjogát az országban.

A Kínai Nép Köztársaság népügyi bíróságai függetlenül működnek, és nem állnak kormányzati vagy közszféra befolyása alatt.

Ezek a bíróságok a kriminalisztikai, polgári, közigazgatási és gazdasági ügyek felett ítélkeznek, és rendkívül fontos szerepet játszanak a kínai jogrendszerben.

A jelentés alapvetően a virtuális valuták tulajdonjogi tulajdonságaira összpontosít, és az ezekkel kapcsolatos ügyek megfelelő eljárásait vizsgálja.

A dokumentum kifejezetten elismeri a virtuális eszközök gazdasági tulajdonságait, és kínai jog által védett jogos tulajdonnak minősíti azokat.

Ezen felül a jelentés értékes javaslatokat is tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a virtuális eszközökkel kapcsolatos bűncselekményeket.

A javaslatok között szerepel, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatos bűncselekményeket külön kezeljék a polgári jogi ügyektől, így biztosítva a személyes tulajdonjogok védelmét, miközben fenntartják a társadalom szélesebb érdekeit is.

Ez az elismerés különösen figyelemre méltó, tekintettel Kína korábbi szigorú hozzáállására a külföldi digitális eszközökkel szemben. Az ország korábban betiltotta a külföldi digitális eszközök használatát, és ezeket jogellenesnek minősítette.

A kínai bíróságok hozzáállása a virtuális eszközökhöz az utóbbi időszakban kezdett változni.

Kína története a kriptovalutával kapcsolatban

Az első lépés 2022 szeptemberében történt, amikor egy jogi szakértő azt javasolta, hogy a kínai kriptotartók jogi védelmet kapjanak az olyan esetekben, mint a lopás, jogosulatlan felhasználás vagy kölcsönszerződés megszegése, annak ellenére, hogy a kriptotiltás érvényben volt.

Ezt követően, 2022 májusában egy Sanghaji bíróság hivatalosan is elismerte a Bitcoint virtuális tulajdonként.

Mindez egy olyan időszakban történik, amikor Kína szigorú szabályozási intézkedéseket hajt végre a kriptovaluták és digitális eszközök terén.

A kriptotiltás értelmében betiltották az összes kriptovalutával kapcsolatos tevékenységet és megakadályozták a külföldi kriptovaluta tőzsdék kínai ügyfelek kiszolgálását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az új elismerés azt mutatja, hogy Kína hozzáállása a kriptovalutákhoz fokozatosan változik, és ez a változás akár további fejleményeket is hozhat a jövőben.

Az eddigi szigorú politika helyett az ország egyre inkább hajlandó elismerni és szabályozni a digitális eszközöket, ami lehetőséget teremthet a kriptovalutapiac további növekedésére Kínában.


Olvastad már? A Bitcoin vásárlása lehet most veszteséget eredményezhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!