A Bitcoin korrekcióra számíthat szeptemberben?

-

Az ismert kriptovaluta elemző, Benjamin Cowen erősíti meg ezt az előrejelzését, miszerint a Bitcoin (BTC) számára szeptember nem hoz jó híreket.

Cowen szerint a kriptovaluták számára szeptember hagyományosan kedvezőtlen hónap, és a Bitcoin árfolyamában mélyebb korrekciós mozgást vár a következő hetekben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Negatív szeptember a Bitcoinnak

Az elemző megosztotta nézeteit egy friss stratégiai elemzés során, és elmondta, hogy a statisztikák alapján a Bitcoin gyakran negatív hozamokat mutat szeptemberben.

Ebben a hónapban az árfolyamában legalább 10%-os esést vár, különösen az utóbbi hónapokban tapasztalt lendületvesztés és az éves szokások miatt.

Cowen azt sugallja, hogy a Bitcoin árfolyama lejjebb tartja majd az irányt, és valószínűleg megközelíti a 23 000 dolláros szintet.

Ezt az előrejelzését már korábban is megosztotta, és most úgy tűnik, még erősebben tartja magát ehhez a nézethez.

Az elemző azonban nem csak a Bitcoin kilátásaira összpontosít, hanem felhívja a figyelmet az altcoinokra is.

Cowen szerint az altcoinok piacán újra felélénkülés várható a következő évben. Ennek hátterében pedig több makrotényező együttes hatása áll.

A makro tényezők szerepe

A Bitcoin felezési évében általában nő a volatilitás, mivel ez egy fontos év is, ami magával hozza a bizonytalanságot.

Emellett most egy olyan kamatemelési ciklusban vagyunk, amilyet korábban nem tapasztaltunk. A munkaerőpiac és az infláció alakulása, valamint a politikai nyomás is befolyásolhatja a gazdaságot.

Cowen szerint az elnökválasztási évben valószínű, hogy visszatér a kvantitatív könnyítés valamilyen formában. Ez általában az időszak, amikor az altcoinok piaca ismét erősödni szokott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összességében a kriptovalutapiac mindig is ingadozó volt, és a befektetőknek számításba kell venniük a különböző tényezőket, amelyek hatással lehetnek az árakra.

A jelenlegi helyzetben a Bitcoin esetében kritikus időszak lehet szeptember, és érdemes figyelemmel követni az eseményeket a piac alakulása szempontjából.

Az altcoinok esetében pedig a makrotényezők és a piaci folyamatok lehetnek azok, amelyek meghatározzák a jövőt.


Olvastad már? Elon Musk és az X Coin: A kriptovaluta pletykák háza

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!