A Bitcoin korrekcióra számíthat szeptemberben?

-

Az ismert kriptovaluta elemző, Benjamin Cowen erősíti meg ezt az előrejelzését, miszerint a Bitcoin (BTC) számára szeptember nem hoz jó híreket.

Cowen szerint a kriptovaluták számára szeptember hagyományosan kedvezőtlen hónap, és a Bitcoin árfolyamában mélyebb korrekciós mozgást vár a következő hetekben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Negatív szeptember a Bitcoinnak

Az elemző megosztotta nézeteit egy friss stratégiai elemzés során, és elmondta, hogy a statisztikák alapján a Bitcoin gyakran negatív hozamokat mutat szeptemberben.

Ebben a hónapban az árfolyamában legalább 10%-os esést vár, különösen az utóbbi hónapokban tapasztalt lendületvesztés és az éves szokások miatt.

Cowen azt sugallja, hogy a Bitcoin árfolyama lejjebb tartja majd az irányt, és valószínűleg megközelíti a 23 000 dolláros szintet.

Ezt az előrejelzését már korábban is megosztotta, és most úgy tűnik, még erősebben tartja magát ehhez a nézethez.

Az elemző azonban nem csak a Bitcoin kilátásaira összpontosít, hanem felhívja a figyelmet az altcoinokra is.

Cowen szerint az altcoinok piacán újra felélénkülés várható a következő évben. Ennek hátterében pedig több makrotényező együttes hatása áll.

A makro tényezők szerepe

A Bitcoin felezési évében általában nő a volatilitás, mivel ez egy fontos év is, ami magával hozza a bizonytalanságot.

Emellett most egy olyan kamatemelési ciklusban vagyunk, amilyet korábban nem tapasztaltunk. A munkaerőpiac és az infláció alakulása, valamint a politikai nyomás is befolyásolhatja a gazdaságot.

Cowen szerint az elnökválasztási évben valószínű, hogy visszatér a kvantitatív könnyítés valamilyen formában. Ez általában az időszak, amikor az altcoinok piaca ismét erősödni szokott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összességében a kriptovalutapiac mindig is ingadozó volt, és a befektetőknek számításba kell venniük a különböző tényezőket, amelyek hatással lehetnek az árakra.

A jelenlegi helyzetben a Bitcoin esetében kritikus időszak lehet szeptember, és érdemes figyelemmel követni az eseményeket a piac alakulása szempontjából.

Az altcoinok esetében pedig a makrotényezők és a piaci folyamatok lehetnek azok, amelyek meghatározzák a jövőt.


Olvastad már? Elon Musk és az X Coin: A kriptovaluta pletykák háza

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!