A Bitcoin vásárlása lehet most veszteséget eredményezhet

-

A Bitcoinba (BTC) való befektetés már régóta potenciális nyereséggel jár.

Azonban a jelenlegi piaci dinamika aggodalmakat kelthet a veszteségek lehetőségével kapcsolatban.

De ez csak akkor fordulhat elő, ha a befektetők úgy döntenek, hogy rövid távon halmozzák fel a coint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az on-chain elemző Crypto Sunmoon számára, azoknak, akik optimisták a BTC árfolyamának alakulását illetően, ahelyett, hogy elsietnék a döntést, érdemes megfontolniuk a Short-Term Holders (STH) realizált árát.

Nem a megfelelő idő a nyereségek erőltetésére

A CryptoQuant-on közzétett véleményét közzétevő Sunmoon úgy vélte, hogy a Bitcoin újabb lefelé tartó szakaszra készülhet a grafikonokon.

Az STH realizált ár az STH-tulajdonos BTC-kínálatának átlagára, az egyes coinok utolsó on-chain tranzakciójának napján értékelve.

Gyakran a rövid távú birtokosok költségalapjaként tekintik, a mérőszám növekedése vagy a Long-Term Holder (LTH) realizált ár feletti átfordulása emelkedő tendenciára utal.

Forrás: CryptoQuant

A metrika azonban csökkent, ami egy újabb BTC árcsökkenés kezdetét jelzi. Korábban a Bitcoin elérte a 28.000 dollárt a Grayscale bírósági győzelme miatt.

Sajnos az emelkedés csak ideig-óráig tartott, mivel a coin úgy tűnt, hogy nagyon közel van ahhoz az értékhez, ami a rally előtt volt.

És mivel a megvalósult STH néha támaszként vagy ellenállásként működik, a Sunmoon erre a következtetésre jutott:

„A közelmúltban a rövid távú tulajdonosok realizált árfolyamának összeomlása lefelé irányuló trendhez vezetett, és a rövid távú tulajdonosok realizált ára erős ellenállásként működik. A csökkenő tendencia valószínűleg még egy ideig folytatódik, így azok, akik korábban vásárolnak, valószínűleg pénzt fognak veszíteni”.

A bányászok is kiveszik a részüket a felelősségből

Egy másik ok, a BTC ismét eshet, a bányászok tevékenységéhez köthető.

Az IT Tech, a CryptoQuant egy másik álnevű elemzője kifejtette, hogy az eladási nyomás csak a befektetőkre korlátozódik.

Ehelyett a bányászok spot tőzsdére történő átutalásai már egy ideje növekedtek.

Az elemző megjegyezte, hogy:

„Az utóbbi időben minden nagyobb vagy kisebb árcsökkenés akkor következett be, amikor a bányászok a SPOT tőzsdékre küldték a bitcoinjaikat. Ez az akció természetesen növelte az eladási nyomást, ami végül ahhoz vezetett, hogy a piacon eladjanak”.

A következtetésre jutva az IT Tech a hétnapos mozgóátlagot (7 napos MA) bányászok pénztárcája a tőzsdei mérőszámokhoz használta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bányászok coinjaik tőzsdékre történő mozgatása magában foglalja az eladás célját, hogy fedezzék a költségeket, vagy hogy felkészüljenek az esetleges értékesítésre.

A legtöbbször az eladási akciók közé tartozik a költségek fedezésének azonnali szükségessége vagy a többletnyereség elérése az általuk túlértékeltnek tartott áron történő eladással.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A fent megosztott grafikonon számos alkalommal számos kiugró érték volt.

Ez megerősítette a bányászok BTC eladási szándékát. A cikkírás idején a Bitcoin ismét 26.000 dollár alatt volt, és az elmúlt 24 órában 4,64%-ot veszített az értékéből.

Olvastad már? 100% Cashback: Egyedülálló kiváltságok a VIP játékosok számára a Fairspinnél

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!