A Bitcoin energia felhasználásának újraértékelése

-

Az energiahatékonyság a Bitcoin és a kriptovaluták kapcsolata régóta a viták középpontjában áll.

Azonban a Cambridge Centre for Alternative Finance most jelentős változtatásokat hajtott végre a Bitcoin energiafogyasztás becslésében, és az eredmények meglepőek lehetnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebben a cikkben áttekintjük a Cambridge kutatását és azokat a lényeges információkat, amelyek megváltoztathatják a kriptovaluta iparág képét.

Az előző becslés túlzottan magasnak bizonyult

A Cambridge Centre for Alternative Finance adatai alapján korábban a Bitcoin energiafogyasztását túlbecsülték.

A kutatók most új módszertant alkalmaztak, amely pontosabb képet nyújt az energiafelhasználásról.

bitcoin
Forrás: Cambridge Centre for Alternative Finance

Az alkalmazott módszertan korábban túlzottan pesszimista volt

Az előző módszertan azon alapult, hogy az összes nyereséges bányászgépet egyenlő arányban kezelte.

Ez azonban torzította a valós képet, különösen olyan időszakokban, amikor a Bitcoin bányászat rendkívül nyereséges volt. Így az elavult, kevésbé hatékony bányászgépek túlbecsülték az energiafogyasztást.

Az új módszertan – A valós képet tükrözi

A kutatók most egy súlyozási tényezőt vezettek be a számításaikba, ami jobban figyelembe veszi az új, erősebb bányászgépek hatását a Bitcoin teljes számítási teljesítményére és energiafelhasználására.

Emellett bevezettek egy két hónapos késést az új felszerelések megjelenése és működése között.

A számok szemléltetése

Az új számítások eredményeként a 2021-es energiafelhasználási becslés 15 TWh-val csökkent, 104 TWh-ról 89 TWh-ra. A 2022-es becslés is csökkent, 9,8 TWh-val, 105,3 TWh-ról 95,5 TWh-ra.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy bár az áramfogyasztás becslése csak egy közelítő érték a Bitcoin esetében, mivel a hálózat decentralizált, az új módszertan megbízhatóbbá teszi a becsléseket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


További módszertani fejlesztésekre van szükség, és fontos megfontolni a bányászat környezeti kockázatait és azok enyhítésének lehetőségeit.

Olvastad már? Jó dolgok várhatnak a BTC-re októberben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!