Jó dolgok várhatnak a BTC-re októberben

-

A szeptember hagyományosan rossz hónapnak számít a BTC számára, az elemzők szerint viszont októberben jobb hírek érkezhetnek.

A BTC-befektetők hozzá vannak szokva az árfolyam hullámvasutazásához, és október közepére sokan ismét valami nagy dologra számítanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A historikus adatokból látható, hogy a 13 éve létező BTC 9 évben pirosban zárta a szeptembert, tehát a záró árfolyam alacsonyabb volt a kezdőnél, és az előző hat év során minden alkalommal csökkenést tapasztalhattunk.

A népszerű elemző, Will Clemente szerint szeptember számít a legkevésbé kedvező hónapnak a kriptopénz számára, a Material Indicators pedig arra figyelmeztetett, hogy a Grayscale megnyert pere ugyan felugrást okozott az árfolyamban, de az ilyesmi nem biztos, hogy tartós lehet.

A várakozások szerint tehát érdemes optimistának lenni, de arra is fel kell készülni, hogy a szeptember is negatívban fog majd zárni.

A Bloomberg ETF-elemzője, James Seyffart arra inti a befektetőket, hogy október közepén érdemes lesz odafigyelni a piacokra, mivel akkor várható a SEC következő döntése a spot bitcoin ETF-ek ügyében.

Több nagy cég, köztük a BlackRock, Bitwise, Valkyrie, WisdomTree, VanEck, iShares és az Invesco kérvényére is legkésőbb ekkor kell reagálnia a hatóságnak, ez a válaszadási határidő.

Seyffart, és egy másik elemző, Eric Balchunas szerint 75% esélye van annak, hogy még az idén elfogadásra kerül legalább egy spot piaci BTC ETF.

Az idei évben pedig október közepén jár le a határidő a SEC számára, tehát ekkor kell közölniük a döntést a kérvényezőkkel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Seyffart szerint ráadásul az iparág nagyja meg van győződve arról, hogy eleve halasztani fognak a SEC tisztviselői, és, hogy ő személy szerint meglepődött volna, ha a múlt heti döntések között egy elfogadás is szerepelt volna, hiszen ez az első körös határidőt jelentette.

A BTC árfolyama megugrott, mikor napvilágot látott a hír, hogy a Grayscale pert nyert a SEC ellen, de aztán visszatért az azt megelőző szintre, így most a Coingecko adatai alapján a 26 ezer dolláros régióban cserél gazdát.


Olvastad már? 100% Cashback: Egyedülálló kiváltságok a VIP játékosok számára a Fairspinnél

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!