Az USA hatóságainak együtt kellene dolgoznia a Kongresszussal a kriptós törvényeken

-

A Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága szerint a SEC jelenlegi hozzáállása, hogy erőszakkal és kényszerítéssel próbálja irányítani a kriptoipart az országban, törvénytelen, és semmit sem jelent a befektetők védelme érdekében.

A képviselők szerint a hatóságoknak ideje lenne együttműködni a Kongresszussal, és közösen kidolgozni a megfelelő jogszabályokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Grayscale, az egyik legnagyobb, kriptopénzekre fókuszáló befektetési alap nemrégiben pert nyert a SEC ellen, amelyet azért indított, mert a hatóság nem engedte, hogy a bitcoin-alapján ETF termékké konvertálja.

A döntés messze ható következményekkel járhat a piacra nézve, így több téren is újraindultak a viták a témakört tekintve.

A Pénzügyi Bizottság a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a SEC jelenlegi gyakorlata elfogadhatatlan.

„Gary Gensler erőpolitikája törvénybe ütközik, és egyáltalán nem védi a befektetőket. Itt az ideje, hogy Biden hivatalnokai elkezdjenek együtt dolgozni a Kongresszussal, hogy letisztult szabályrendszert dolgozhassunk ki, és megfelelő törvényeket, amelyek védik a fogyasztókat.”

Patrick McHnery, a Bizottság elnöke elmondta, Gensler keresztes hadjárata, amelyet a kriptoipar ellen folytat, a bíróságokon vérzik el.

Nemrégiben a Ripple is kisebb győzelmet aratott, mert az XRP tokenek ügyében a bíróság a cég mellé állt, és nem a hivatalnak adott igazat.

A SEC mindenesetre elmondta, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.

McHenry szerint a SEC jogi vereségei még jobban rávilágítanak a tényre, hogy az országnak megfelelően alkalmazható, mindenre kiterjedő jogszabályokra van szüksége, mint például a nemrégiben kidolgozott Financial Innovation and Technology törvénycsomag, amelyek kereteket biztosítanak az iparág működéséhez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Gary Gensler számos kritikát kap, amiért erőből próbálja irányítani a kriptoipart, ahelyett, hogy rendesen végezné a munkáját.

Frank Lucas kongresszusi képviselő nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a SEC Gensler vezetése alatt kritikán aluli munkát végez a szabályozás terén, idejétmúlt gazdasági elemzések alapján, a közvélemény kizárásával, ezzel pedig az ország tőkepiacát is veszélybe sodorhatja.


Olvastad már? 100% Cashback: Egyedülálló kiváltságok a VIP játékosok számára a Fairspinnél

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!