Robert F. Kennedy Jr. az Egyesült Államok versenyképességét vizsgálja

-

Az Egyesült Államok elnökjelölt-aspiránsa, Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) világosan kijelentette, hogy Kína nem háborúzni kíván az Egyesült Államokkal.

Azonban figyelmeztetett, hogy Kína gazdaságilag akarja „eltemetni” az Egyesült Államokat.

RFK Jr., a korábbi amerikai igazságügyminiszter és szenátor, valamint John F. Kennedy korábbi amerikai elnök unokaöccse, egy interjú során osztotta meg véleményét a CNBC műsorban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az interjúban számos fontos téma került terítékre, köztük Kína globális befolyásának növekedése és a BRICS szövetség bővülése, amely jelenleg Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika tagjaiból áll.

Az említett BRICS csoport nemrégiben éves csúcstalálkozóját tartotta, és hat országot hívott meg, hogy új tagokként csatlakozzanak hozzájuk.

Ez a gazdasági blokk gyakran tekintik az Egyesült Államok nyugati világgal szembeni ellenpontjaként, mivel aktívan támogatja a nemzetközi kereskedelemben a helyi valuták használatát az amerikai dollár helyett.

RFK Jr. az Egyesült Államok szerepéről és befolyásáról beszélve kifejtette, hogy az Egyesült Államok hozzájárult a BRICS szövetség létrejöttéhez.

Az Egyesült Államok az amerikai dollár különböző eszközként használta a nemzetközi politikában, és ellenőrizte a világ valutapiacait.

Ennek következményeként azokat az országokat sújtotta, amelyek kormányai ellenszegültek az amerikai kívánságoknak.

Az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatot elemzőként RFK Jr. hangsúlyozta, hogy Kína nem háborút akar az Egyesült Államokkal.

Az Egyesült Államok háromszor annyit költ katonai kiadásokra, mint Kína, és rendelkezik világszerte 800 katonai bázissal, míg Kínának mindössze másfél van.

Azonban azt is megjegyezte, hogy Kína versenyezni szeretne az Egyesült Államokkal, és gazdasági téren akarja elérni a főszerepet. RFK Jr. hangsúlyozta, hogy Kínának szüksége van az Egyesült Államokra, és a két ország szoros gazdasági kapcsolatban áll.

Az interjú során RFK Jr. azt is kifejtette, hogy nem féli az Egyesült Államokat és Kínát közvetlenül gazdasági versenyezni. Sőt, úgy gondolja, hogy ez a verseny jó mind az Egyesült Államok, mind Kína számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem támogatja az országok közötti széthúzást vagy a Kína irányába mutató ajtók bezárását. Inkább úgy véli, hogy a gazdasági verseny előnyös lehet mindkét fél számára.

Robert F. Kennedy Jr. érdemes figyelmeztetéseire és véleményére érdemes odafigyelni, mivel az Egyesült Államok és Kína közötti gazdasági kapcsolatok és verseny továbbra is meghatározó szerepet játszik a világpolitikában és az üzleti világban egyaránt.


Olvastad már? A BTC bálnák hároméves rekordot állítottak fel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!