A BTC bálnák hároméves rekordot állítottak fel

-

Miközben a félelem visszatér a kriptopénz piacok, a legnagyobb Bitcoin (BTC) tulajdonosok csoportja tovább növeli dominanciáját.

Azonban még ők is bizonytalanok a legnagyobb kriptopénz árfolyamdinamikájának következő lépéseit illetően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 10+ BTC bálnák száma hároméves csúcsot produkál

Az egyenként legalább 10 Bitcoinnal (BTC) rendelkező, on-chain Bitcoin (BTC) címek nettó száma 2020 szeptembere óta a legmagasabb értéket érte el.

Ez a fontos mérőszáma a bálnák által vezérelt felhalmozásnak ma, 2023. szeptember 2-án 157.324 tárcánál jegyezte hároméves csúcsát.

Az eseményről a Glassnode Alerts, a Glassnode on-chain analitikai platform automatizált szolgáltatása számolt be.

A Glassnode grafikonja szerint a bálnák száma ebben a kategóriában 2022. március eleje óta folyamatosan növekszik.

Ugyanakkor a Terra (LUNA) és az FTX összeomlásához kapcsolódó legfájdalmasabb árzuhanások idején a mérőszám parabolikusan növekedett.

Ahogy már korábban beszámoltunk, a Bitcoin (BTC) bálnáknak sikerült kihozniuk a maximumot a Bitcoin (BTC) árfolyamának legutóbbi, a Grayscale jogi győzelme által katalizált kiugrása során.

A nagy Bitcoin (BTC) tárcák titokzatos módon 388,3 millió dollár értékű BTC-t halmoztak fel 24 óra alatt, mielőtt az ítéletet közzétette volna az amerikai fellebbviteli bíróság.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Santiment adatai szerint a bálnák válaszúton vannak

A Grayscale/SEC döntés bejelentését követő optimista hullám gyors, 7,7%-os Bitcoin (BTC) árfolyam-emelkedést eredményezett, de aztán két nap alatt teljesen eltűnt.

Ugyanakkor a bálnák viselkedésének egy másik mutatója azt bizonyítja, hogy a bizonytalanság dominál ebben a kategóriában.

A Santiment, az egyik vezető kriptointelligencia platform a „stablecoin felhalmozás” folyamatait követi, azaz a kriptovaluták megszerzéséhez szükséges eszközök vásárlási energiáját.

Mivel a bálnáknak stablecoinokra van szükségük ahhoz, hogy BTC-t vásárolhassanak és annak árát magasabbra tudják nyomni, a stablecoinok felhalmozása általában megelőzi a Bitcoin (BTC) árfolyam-kiugrásait.

Az elmúlt napokban ez a mutató „semleges” maradt – áll a Santiment grafikonján.

2023 augusztusában egy bálna felhalmozta a LidoDAO-t (LDO), az Aave-t (AAVE), az Uniswap-ot (UNI) és az Ethereumot (ETH).


Olvastad már? A Bitcoin korrekcióra számíthat szeptemberben?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!