A Bitcoin esik, mivel a SEC késlelteti az ETF kérelmeket

-

A Bitcoin (BTC) 26.000 dollár alá süllyedt, mivel egyre nagyobb az aggodalom, hogy az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) megadja-e a jóváhagyását a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) számára az Egyesült Államokban, a Grayscale ügyben nemrég hozott döntés ellenére.

Az ítéletre reagálva a szabályozó hatóság augusztus 31-én bejelentette, hogy meghosszabbítja a BlackRock, a WisdomTree, az Invesco Galaxy, a Wise Origin, a VanEck, a Bitwise és a Valkyrie Digital Assets által benyújtott összes spot Bitcoin ETF-kérelem felülvizsgálatára rendelkezésre álló határidőt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezt a hírt követően a BTC árfolyama, amely korábban 27.000 dollár felett mozgott, azonnal esett, és azóta 5%-ot esett.

Forrás: coinmarketcap.com

A szabályozó hatóság döntése, miszerint egy hosszabb időszakot jelöl ki az előtte folyamatban lévő összes ETF-kérelem felülvizsgálatára, sokakat arra engedett következtetni, hogy a SEC a Grayscale győzelme ellenére sem fogja megadni a jóváhagyást.

A CoinShares digitális eszközbefektetési vállalat egy nemrégiben készült jelentésében megállapította, hogy a BTC az összes digitális eszközbefektetési termékből augusztus 21. és 25. között kivont pénzeszközök 87%-át tette ki,

„Az egyre növekvő elfogadás miatt, hogy a Bitcoin spot alapú ETF-je az Egyesült Államokban valószínűleg tovább tart, mint azt sokan várnák, mivel a SEC a közelmúltban halasztásokat közölt”.

A kereskedők igyekeznek csökkenteni a kitettségüket

A sajtó idején a coin 25.917 dolláron kereskedett. Mivel a piac nagyrészt bizonytalan volt a coin következő ármozgásait illetően, a napi grafikonon megfigyelt Bollinger szalagok azt sugallták, hogy a BTC továbbra is hajlamos a jelentős áringadozásokra.

Emellett a coin árfolyama a mutató alsó sávjához közelített, ami arra utal, hogy az eladási nyomás továbbra is nagyobb volt, mint a felhalmozás.

Az 50 alatt pozícionált kulcsfontosságú momentummutatók ezt megerősítették.bitcoin

A szerkesztés idején a BTC Relative Strength Index (RSI) 35,17-es értéken állt lefelé, mutatva. Hasonlóképpen, a Money Flow Index (MFI) 37,85-nél volt.

A napi spot kereskedők körében megnövekedett likviditási kilépést jelezve, a coin Chaikin Money Flow (CMF) indexe -0,05 negatív értéket mutatott a szerkesztési időben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A nulla vonal alatti érték a piac gyengeségének jele, mivel likviditás elvándorlásra utal, ami egyébként a piacon tartás esetén felhajtaná egy eszköz értékét.

A határidős piacokon a BTC nyílt érdeklődése továbbra is csökken.

A Coinglass által követett adatok azt mutatják, hogy augusztus 30. óta 12%-kal csökkent. A cikkírás idején a coin nyílt érdeklődése 10,28 milliárd dollár volt.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A BTC bálnák hároméves rekordot állítottak fel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!