A BRICS csúcstalálkozóján az új tagok felvétele is téma lesz

-

A BRICS öt tagállamának a vezetői az augusztusi csúcstalálkozón az új tagok felvételéről is tárgyalni fognak, ezt az információt Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai elnök is megerősítette.

A médiában már hónapok óta keringenek a hírek, hogy egyre több és több ország fejezi ki a csatlakozási szándékát, hivatalosan, vagy csak formálisan.

„Jelen pillanatban is nagyjából húsz ország van, amely hivatalosan is jelezte a csatlakozási szándékát, és szeretnék, ha a BRICS soraiba fogadnánk őket. A következő csúcstalálkozónkon így központi kérdés lesz, hogy a BRICS-nek tovább kell-e növekednie, vagy maradjunk csak öten.”

Anil Sooklal, a BRICS Dél-afrikai nagykövete még áprilisban úgy fogalmazott, hogy 13 ország formálisan jelezte számukra a csatlakozási igényt, további hat pedig nem-hivatalosan érdeklődött arról, hogy milyen részleteket lehet tudni a tagságról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az India’s Business Standard információi alapján augusztusban legalább öt új államot vesznek majd fel a BRICS soraiba.

Egy egyelőre névtelenséget kérő állami tisztviselő elmondta, a várakozások alapján ez az öt ország Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Indonézia, Egyiptom és Argentína lesz.

A csúcstalálkozót Dél-Afrikában rendezik majd, Cyril Ramaphosa elnökségével, augusztus 22. és 24 között, Johannesburgban.

Az orosz elnök, Putyin részvétele egyelőre kérdéses, a Nemzetközi Bíróság döntése alapján az ukrajnai háború, és a Wagner Group körüli visszásságok miatt, a Moscow Times erről számolt be a múlt héten.

A sajtóhírek alapján Oroszország egyértelműen elzárkózott attól, hogy Putyin helyett a külügyminiszter, Sergei Lavrov vegyen részt a csúcstalálkozón.

„Tisztában vagyok vele, hogy Dél-Afrikát is köti a Római Egyezmény. De nem tehetjük meg, hogy meghívunk valakit az országunkba, aztán letartóztatjuk, mikor megérkezik. Ez a mi dilemmánk most.”

Ramaphosa mindezek ellenére hivatalosan is meghívta a többi négy tagállam vezetőjét, és a bírósági határozat ellenére is megerősítette, hogy személyes találkozót fognak tartani.


Olvastad már? Bitcoin: A medvék visszatérnek?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!