Bitcoin: A medvék visszatérnek?

-

A Bitcoin (BTC) értékének folyamatos csökkenése az elmúlt héten, miközben a nyílt érdeklődés megugrott, a BTC medvék visszatérését jelzi a piacra – állapítja meg Abramchart, a CryptoQuant álnevű elemzője egy új jelentésében.

Az Open Interest egy kulcsfontosságú mérőszám a BTC származtatott piacán, mivel a piaci résztvevők által egy adott időpontban birtokolt futures és opciós szerződések teljes számát követi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel ez a BTC árfolyamával együtt nő, az Abramchart szerint ez azt jelzi, hogy,

„a bikák uralják a származtatott piacot”.

Ugyanakkor egy medvés eltérés jött létre egy olyan helyzetben, amikor a BTC árfolyama esik a nyílt kamatok emelkedése során, ami a jövőbeli áringadozás lehetőségére utal.

Forrás: CryptoQuant

A jelenlegi piacon a BTC-kereskedők új pozíciókat nyithatnak, hogy fedezzék az árfolyam esetleges további csökkenését.

Lehet, hogy a csökkenő tendencia folytatódását várják, és védelmet keresnek rövid pozíciók felvétele vagy eladási opciók vásárlása révén.

Az is elképzelhető, hogy egyes BTC-kereskedők az eszköz értékének csökkenését követően árfolyam-fordulásra vagy megugrásra számítanak, ami miatt új hosszú pozíciókat nyitnak vagy vételi opciókat vásárolnak, hogy profitáljanak az esetleges fellendülésből.

Ez a kontrariánus kereskedési tevékenység is hozzájárulhatott a megnövekedett nyitott érdeklődéshez.

Több kereskedő tesz fogadásokat az árfolyam-emelkedés mellett.

A BTC on-chain teljesítményének közelebbi értékelése azt mutatta, hogy több tétet helyeztek el a BTC árfolyam-emelkedése mellett.

A CryptoQuant adatai szerint a vezető coin finanszírozási rátái május közepe óta kifejezetten pozitívak.

Az adatszolgáltató szerint a pozitív finanszírozási ráták azt jelzik, hogy a hosszú pozícióban lévő kereskedők dominálnak, és hajlandóak fizetni a finanszírozást a rövid kereskedőknek.

Ez bikás piaci hangulatra utal, és gyakran pozitív árkorrekció követi.

Forrás: CryptoQuant

Emellett a BTC devizatartalékai tovább csökkentek. Az elmúlt héten ez körülbelül 3%-kal csökkent. Május 2. óta a BTC devizatartalékai 7%-kal csökkentek.

A tőzsdékre küldött BTC mennyiségének folyamatos csökkenése azt mutatta, hogy az elmúlt két hónapban kevesebb BTC eladás történt.

Ez a 30.000 és 31.000 dollár közötti áringadozások közepette valósult meg.

Forrás: CryptoQuant

Miközben kevesebb BTC eladás történt, fontos megjegyezni, hogy a veszteséges napi BTC on-chain tranzakciós volumen aránya mostanra meghaladta a nyereséget visszaadó tranzakciókét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Santiment adatai szerint a BTC napi on-chain tranzakciós volumenének aránya a profit és a veszteség között 0,59% volt a sajtótájékoztató idején.

A harmadik negyedév eleje óta csökkenő tendenciát mutat, ami a nyereséget hozó BTC-tranzakciók számának csökkenésére utal.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? Újabb Bitcoin (BTC) célpontok a grafikonon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!