8 év után mozdult meg százmillió dollárnyi ETH

-

Egy nyolc éve inaktív tárcából utaltak be 61 ezer ETH-t a Kraken tőzsdére, ez mai árfolyamon 116 millió dollárt ér.

Az Ethereum esetében 2014 júniusában tartottak egy értékesítést, amely során az előbányászott, ingyen generált ETH-ból tudtak a csapattagok, korai befektetők, bennfentesek olcsón vásárolni, mivel a hálózaton még nem működött a bányászat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most, nyolc évvel később ez a mennyiségű ether százmillió dollárnál is többe kerül.

Az Etherscan adataiból látható, hogy az előbányászott, összesen 61216 ETH július 18-án lett beküldve a Kraken tőzsdére, két tranzakcióban.

Ennek az utalásnak a díja minimálisra tehető, másfél dollárnyi jutalékot kellett kifizetnie a tulajdonosnak, a gas-díj pedig 25 gwei körül mozgott.

eth
Forrás: Etherscan

A tárca tulajdonosának a személyazonossága nem ismert, az viszont biztosra vehető, hogy nagyon jól bemutatja a hodl lényegét.

Ennek a befektetési módszernek a hosszú távú tartás a lényege, nem pedig a kereskedés.

A már említett két tranzakció közül az első amolyan próba lehetett.

A tárcából a tulajdonos először 0,05 ETH-t küldött be a tőzsde címére, vélhetően próbaképpen, hogy ellenőrizni tudja, rendben megérkezik-e, valódi címről van-e szó.

Ekkora mennyiségnél, ilyen összegnél fontos, hogy az ember amennyire csak lehet, kiküszöbölje a hibázás lehetőségét.

Az Ethereum Community Conference jelenleg is zajlik Párizsban, a projekt alapítója, Vitalik Buterin pedig elmondta, több kihívással is szembesültek, miközben új funkciókat akartak bevezetni a blokkláncon.

Az egyik ilyen újdonság az úgynevezett „paymaster” bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók az utalásaik során ne etherrel fizessék a tranzakciós díjakat, hanem azzal a tokennel, amelyet éppen küldeni akarnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Buterin elmondása alapján ez a megoldás hatalmas előnyökkel járhat, de a fejlesztőknek még számos feladatot kell megoldaniuk.

Többek között azt a helyzetet is kezelni kell, hogy a funkció használatához módosítaniuk kellene a hétköznapi felhasználói fiókokat az új okosszerződések kezeléséhez, de ehhez egy új Ethereum Improvement Proposal lenne szükséges.

Emellett azt is biztosítani kellene, hogy ez a megoldás a második rétegű protokollokon is ugyanúgy működjön, mint a főhálózaton.

Olvastad már? Újabb Bitcoin (BTC) célpontok a grafikonon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!