8 év után mozdult meg százmillió dollárnyi ETH

-

Egy nyolc éve inaktív tárcából utaltak be 61 ezer ETH-t a Kraken tőzsdére, ez mai árfolyamon 116 millió dollárt ér.

Az Ethereum esetében 2014 júniusában tartottak egy értékesítést, amely során az előbányászott, ingyen generált ETH-ból tudtak a csapattagok, korai befektetők, bennfentesek olcsón vásárolni, mivel a hálózaton még nem működött a bányászat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most, nyolc évvel később ez a mennyiségű ether százmillió dollárnál is többe kerül.

Az Etherscan adataiból látható, hogy az előbányászott, összesen 61216 ETH július 18-án lett beküldve a Kraken tőzsdére, két tranzakcióban.

Ennek az utalásnak a díja minimálisra tehető, másfél dollárnyi jutalékot kellett kifizetnie a tulajdonosnak, a gas-díj pedig 25 gwei körül mozgott.

eth
Forrás: Etherscan

A tárca tulajdonosának a személyazonossága nem ismert, az viszont biztosra vehető, hogy nagyon jól bemutatja a hodl lényegét.

Ennek a befektetési módszernek a hosszú távú tartás a lényege, nem pedig a kereskedés.

A már említett két tranzakció közül az első amolyan próba lehetett.

A tárcából a tulajdonos először 0,05 ETH-t küldött be a tőzsde címére, vélhetően próbaképpen, hogy ellenőrizni tudja, rendben megérkezik-e, valódi címről van-e szó.

Ekkora mennyiségnél, ilyen összegnél fontos, hogy az ember amennyire csak lehet, kiküszöbölje a hibázás lehetőségét.

Az Ethereum Community Conference jelenleg is zajlik Párizsban, a projekt alapítója, Vitalik Buterin pedig elmondta, több kihívással is szembesültek, miközben új funkciókat akartak bevezetni a blokkláncon.

Az egyik ilyen újdonság az úgynevezett „paymaster” bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók az utalásaik során ne etherrel fizessék a tranzakciós díjakat, hanem azzal a tokennel, amelyet éppen küldeni akarnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Buterin elmondása alapján ez a megoldás hatalmas előnyökkel járhat, de a fejlesztőknek még számos feladatot kell megoldaniuk.

Többek között azt a helyzetet is kezelni kell, hogy a funkció használatához módosítaniuk kellene a hétköznapi felhasználói fiókokat az új okosszerződések kezeléséhez, de ehhez egy új Ethereum Improvement Proposal lenne szükséges.

Emellett azt is biztosítani kellene, hogy ez a megoldás a második rétegű protokollokon is ugyanúgy működjön, mint a főhálózaton.

Olvastad már? Újabb Bitcoin (BTC) célpontok a grafikonon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!