A Robinhood visszavásárolja SBF tulajdonrészét

-

Az online bróker, Robinhood, bejelentette, hogy visszavásárolja a kriptotőzsde FTX alapítója, Sam Bankman-Fried (SBF) vállalkozásának egy részét.

Az üzlet értéke meghaladja a 605 millió dollárt, és a részvények a SBF vállalkozásainak csődjét követően az Amerikai Egyesült Államok kormányzati felügyelete alá kerültek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az üzlet háttértörténete

Az üzlet hátterében az áll, hogy 2022-ben a FTX és az Emergent, amelyek SBF vállalkozásaihoz tartoztak, csődbe mentek.

Ennek következtében a kriptotőzsde irányítása az Amerikai Egyesült Államok kormányzati hatóságaihoz került.

Az FTX összeomlása, amely a kriptopiac egyik legnagyobb tőzsdéje volt, SBF letartóztatásához és vád alá helyezéséhez vezetett csalás és összeesküvés vádjával. SBF perének tárgyalása várhatóan októberben kezdődik.

Robinhood visszavásárlási terv

A Robinhood 605,7 millió dollárt fizet 55,3 millió részvényért, amelyek a SBF vállalkozásainak kormányzati felügyelet alá helyezése után kerültek az online brókerhez.

Ez az üzlet nem váratlan, mivel a Robinhood már korábban bejelentette terveit a részvények visszavásárlására.

A vállalat igazgatótanácsa februárban meghatalmazta a visszavásárlás lehetőségének keresését, és most ennek megfelelően cselekszenek.

Joghatósági jóváhagyás

Az üzletet az Egyesült Államokban, New York-i U.S. District bíró, Lewis Kaplan jóváhagyta, aki SBF ügyét felügyeli.

A bíró az üzletet „megfelelőnek” és a „releváns érintettek legjobb érdekeit szolgálónak” nevezte.

SBF és az FTX Összeomlása

Az FTX azáltal omolhatott össze, hogy likviditási problémákkal küzdött, és SBF-t azzal vádolták, hogy ügyfelei milliárdokat kitevő vagyonát hűtlenül kezelte.

A pénzt luxus ingatlanok, politikai adományok és más vállalkozások, például az Alameda Research hedge alap finanszírozására fordította.

Az FTX összeomlását megelőzően SBF bejelentette, hogy 7,6%-os részesedést vásárolt a Robinhood Marketsban.

Ekkor azt nyilatkozta, hogy nincs szándékában átvenni az online bróker irányítását, inkább együttműködési lehetőség iránt érdeklődik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


SBF jogi helyzete

SBF-t Bahamán tartóztatták le és adták ki az Egyesült Államoknak, mintegy egy hónappal az FTX összeomlása után.

Először szülei otthonában, Kaliforniában házi őrizetben tartózkodott, mielőtt 250 millió dolláros óvadékát visszavonták, és augusztusban letartóztatták tanúbefolyásolás vádjával.

Olvastad már? A Bitcoin esik, mivel a SEC késlelteti az ETF kérelmeket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!