Mit várhatunk a Bitcoin csökkenő volatilitása miatt?

-

Az előző hónapokhoz képest augusztus meglehetősen mozgalmasnak bizonyult a Bitcoin (BTC) számára, mivel a rally-k és összeomlások ismét a megszokottá váltak.

A nagyítás során azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a Bitcoin talán az eddigi legnyugodtabb szakaszát éli.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin unalmassá válik

Egy on-chain kutató az X közösségi platformon illusztrálta, hogy a Bitcoin állítólagos értékesítési pontja, a volatilitás a korábbi évekhez képest meredeken zuhant.

A poszthoz csatolt grafikon azt mutatta, hogy a Bitcoin volatilitási indexe 50 alá süllyedt az elmúlt hónapokban, szemben a 2021-es bikapiac csúcsán elért 150 és azon felüli értékekkel.

A világ legnagyobb digitális eszközének unalmas árfolyammozgása mögött az egyik elsődleges tényező a befektetők gyűjtögető mentalitása lehetett.

Egyre több BTC-tulajdonos helyezte át állományát saját őrzésbe ahelyett, hogy kriptotőzsdéken kereskedett volna vele.

A prominens on-chain sleuth Ali Martinez kiemelte, hogy a BTC tőzsdei kivonásai az elmúlt három hónapban háttérbe szorították a befizetéseket. Martinez szerint ilyen fejleményre még nem volt példa.

Forrás: Glassnode

A hosszú távú haszonszerzés céljából történő HODLing mellett a befektetők csökkenő bizalma a tőzsdei műveletekben hozzájárult a Bitcoin csökkenő likvid kínálatához.

Az elmúlt hónapokban az Amerikai Egyesült Államok szabályozó hatóságai kemény fellépést indítottak a legnagyobb kereskedési platformok, mint például a Binance és a Coinbase ellen.

Ennek eredményeként a félelem attól, hogy egy váratlan esemény esetén elveszítik a pénzükhöz való hozzáférést, arra késztette az embereket, hogy saját őrzésben tartsák azokat.

A kereskedési aktivitás 2023-ban zuhan

Mint látható, a Bitcoin kereskedési volumene a Token Terminal adatai szerint 2023 nagy részében visszafogott volt.

Bár a spot típusú ETF-alkalmazások körüli fejlemények augusztusban némi volatilitást tápláltak, a kereskedési aktivitás még mindig jelentősen elmaradt a márciusi csúcsértéktől.

Forrás: Token Terminal

Az elmúlt hetekből azonban az egyik biztató fejlemény az volt, hogy különösen a BTC és általában a piac jobban reagált a kriptóspecifikus eseményekre.

A korábbi évekkel ellentétben, amikor a TradFi makrogazdasági kiváltó okok mozgatták a kriptoárakat, a szétválasztás némileg erősödött.

Jó idők jönnek?

A cikk írásakor a BTC a CoinMarketCap szerint 25.896 dolláron cserélt gazdát.

( Szerk. A Kriptoworld.hu is megtalálható a CoinMarketCap community feed-jében, kövess minket 🙂 )

Egy népszerű technikai elemző magabiztosnak tűnt abban, hogy a jelenlegi medvepiac hamarosan átadja a helyét egy bikapiacnak.

Olvastad már? Mi áll a hirtelen megnövekedett Ethereum kivonások mögött?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!