Furcsa kérést intézett az FTX a csődbíróhoz – 56 millió a tét

-

Az FTX kérése 56 millió Robinhood Markets-részvénnyel kapcsolatos, amely jelenleg mintegy 450 millió dollárt ér.

A bajba jutott FTX kriptotőzsde az Egyesült Államok csődbírójának segítségét kérte, hogy megakadályozza a BlockFi kriptohitelező céget abban, hogy igényt tartson a Robinhood mintegy 450 millió dollár értékű részvényeire, amelyeket a volt vezérigazgató, Sam Bankman-Fried vásárolt.

November 28-án a BlockFi pert indított, amelyben követelte, hogy az Emergent Fidelity Technologies, Bankman-Fried holdingtársasága adjon át 56 millió Robinhood Markets-részvényt.

A részvényeket állítólag a BlockFi által az Alameda Research kriptokereskedő cégnek nyújtott hitelek biztosítékaként helyezték el.

Mind a csődbe ment tőzsde, mind az Alameda csődöt jelentett, mielőtt a BlockFi-hitelek rendezése megtörtént volna.

A kriptotőzsde azonban egy amerikai csődbírósághoz benyújtott beadványon keresztül azzal érvelt, hogy a törvény megvédi a vállalatot az adósságbehajtási törekvésektől.

Bankman-Fried tőzsdéje azt állította, hogy a részvények az Alameda Research tulajdonában vannak, és ragaszkodott ahhoz, hogy a bajba került FTX-vállalatok tartsák meg a részvényeket, amíg a tulajdonjoggal kapcsolatos egyéb követelésekkel kapcsolatos vizsgálatok folyamatban vannak.

A BlockFi mellett a Bankman-Fried és a tőzsde hitelezője, Yonathan Ben Shimon is igényt tart a részvényekre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Más lehetősége is van az FTX-nek

Ha a bíróság úgy dönt, hogy elutasítja a részvények megtartására irányuló kérelmet, az FTX egy alternatív megközelítést is javasolt, amely a vagyontárgyak „automatikus felfüggesztésének meghosszabbításával” járna.

Ez a tőzsde szerint „biztosítani fogja, hogy minden hitelező – beleértve a BlockFi-t és a többieket is – részt vehessen egy rendezett követeléskezelési folyamatban”.

Kapcsolódó cikk: A Demokrata párt visszaküldött 1 millió dollárt a károsultaknak az FTX adományából

Miután azt állította, hogy csak 100 ezer dollár maradt a bankjában, Bankman-Friedet nemrég szabadon engedték, megfelelve a szigorú óvadéki feltételeknek 250 millió dollár értékben. Az óvadékot az FTX volt vezérigazgatójának szülei biztosították a kaliforniai székhelyű házuk tőkéjének felhasználásával.

A kriptoközösség értetlenül állt az előtt, hogy Bankman-Fried hogyan tudta teljesíteni a leküzdhetetlennek tűnő követelményt, miután azt állította, hogy nem sok pénze maradt.

Egyesek még azzal is megvádolták a volt vezérigazgatót, hogy lopott ügyfélpénzeket használt fel, hogy megússza a börtönt. Mások megkérdőjelezik Bankman-Fried méltányosságát, hogy az ünnepeket egy luxusotthonban tölthette.


Olvastad már? Továbbra sem mozdul a bitcoin

Forrás: Cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!