Furcsa kérést intézett az FTX a csődbíróhoz – 56 millió a tét

-

Az FTX kérése 56 millió Robinhood Markets-részvénnyel kapcsolatos, amely jelenleg mintegy 450 millió dollárt ér.

A bajba jutott FTX kriptotőzsde az Egyesült Államok csődbírójának segítségét kérte, hogy megakadályozza a BlockFi kriptohitelező céget abban, hogy igényt tartson a Robinhood mintegy 450 millió dollár értékű részvényeire, amelyeket a volt vezérigazgató, Sam Bankman-Fried vásárolt.

November 28-án a BlockFi pert indított, amelyben követelte, hogy az Emergent Fidelity Technologies, Bankman-Fried holdingtársasága adjon át 56 millió Robinhood Markets-részvényt.

A részvényeket állítólag a BlockFi által az Alameda Research kriptokereskedő cégnek nyújtott hitelek biztosítékaként helyezték el.

Mind a csődbe ment tőzsde, mind az Alameda csődöt jelentett, mielőtt a BlockFi-hitelek rendezése megtörtént volna.

A kriptotőzsde azonban egy amerikai csődbírósághoz benyújtott beadványon keresztül azzal érvelt, hogy a törvény megvédi a vállalatot az adósságbehajtási törekvésektől.

Bankman-Fried tőzsdéje azt állította, hogy a részvények az Alameda Research tulajdonában vannak, és ragaszkodott ahhoz, hogy a bajba került FTX-vállalatok tartsák meg a részvényeket, amíg a tulajdonjoggal kapcsolatos egyéb követelésekkel kapcsolatos vizsgálatok folyamatban vannak.

A BlockFi mellett a Bankman-Fried és a tőzsde hitelezője, Yonathan Ben Shimon is igényt tart a részvényekre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Más lehetősége is van az FTX-nek

Ha a bíróság úgy dönt, hogy elutasítja a részvények megtartására irányuló kérelmet, az FTX egy alternatív megközelítést is javasolt, amely a vagyontárgyak „automatikus felfüggesztésének meghosszabbításával” járna.

Ez a tőzsde szerint „biztosítani fogja, hogy minden hitelező – beleértve a BlockFi-t és a többieket is – részt vehessen egy rendezett követeléskezelési folyamatban”.

Kapcsolódó cikk: A Demokrata párt visszaküldött 1 millió dollárt a károsultaknak az FTX adományából

Miután azt állította, hogy csak 100 ezer dollár maradt a bankjában, Bankman-Friedet nemrég szabadon engedték, megfelelve a szigorú óvadéki feltételeknek 250 millió dollár értékben. Az óvadékot az FTX volt vezérigazgatójának szülei biztosították a kaliforniai székhelyű házuk tőkéjének felhasználásával.

A kriptoközösség értetlenül állt az előtt, hogy Bankman-Fried hogyan tudta teljesíteni a leküzdhetetlennek tűnő követelményt, miután azt állította, hogy nem sok pénze maradt.

Egyesek még azzal is megvádolták a volt vezérigazgatót, hogy lopott ügyfélpénzeket használt fel, hogy megússza a börtönt. Mások megkérdőjelezik Bankman-Fried méltányosságát, hogy az ünnepeket egy luxusotthonban tölthette.


Olvastad már? Továbbra sem mozdul a bitcoin

Forrás: Cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!